Foto: LETA

Kurzemes pašvaldības vērsīsies valdībā, lūdzot tās nodrošināt ar informāciju par saslimšanu ar Covid-19, sacīja Talsu novada domes priekšsēdētāja Sandra Pētersone (VL-TB/LNNK).

Viņa informēja, ka otrdien notikusi starpnovadu civilās aizsardzības komisijas sēde, kurā Talsu, Dundagas, Rojas un Mērsraga pašvaldību vadītāji atzinuši, ka valsts institūcijas viņus neinformē par infekcijas slimības izplatību pašvaldībā, kā rezultātā nav iespējams operatīvi pieņemt lēmumus.

"Mēs vienojāmies, ka izpētīsim valstī esošo likumdošanu un vērsīsimies pie atbildīgajām institūcijām ar aicinājumu nodrošināt pašvaldības ar aktuālo informāciju par Covid-19 izplatību pašvaldībā," stāstīja Pētersone.

Viņa norādīja, ka pašvaldību vadītāji vienojušies, ka neieviesīs papildu ierobežojumus, jo valdība jau ir pieņēmusi stingrākus nosacījumus, kuri sabiedrībai būs jāievēro. Turklāt pašvaldības jau ir pieņēmušas virkni ierobežojumu izglītības iestādēm, pašdarbības kolektīviem, sporta iestādēm, lai mazinātu infekcijas slimības izplatību, sacīja Talsu novada pašvaldības vadītāja.

Tāpat sanāksmē pašvaldību vadītāji vienojušies, ka līdz nākamā gada februāra beigām izstrādās Talsu novada civilās aizsardzības plānu.

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra datiem, Talsu, Dundagas un Rojas novados ir 87 aktīvi saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Mērsraga novadā saslimšana ar Covid-19 nav reģistrēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!