Foto: LETA

Politiskā kustība "Par!" arī 14. Saeimas vēlēšanās plāno veidot kopēju sarakstu ar partiju "Latvijas Attīstībai", liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija. Savukārt "Latvijas Attīstībai" par apvienības darba turpināšanu lems 18. oktobrī, portālam "Delfi" apstiprināja partijas līdzpriekšsēdētājs Ivars Ijabs.

Sarunā ar portālu "Delfi" viņš atklāja, ka ir priecīgs, ka "Par!" pieņēmusi lēmumu turpināt apvienības darbu, taču "Latvijas Attīstībai" valdes sēde plānota vien nākamajā pirmdienā, tamdēļ šobrīd viņš nevarēja droši apstiprināt, ka 14. Saeimas vēlēšanās abas partijas startēs kā vienota apvienība.

Paužot savu personīgo viedokli, Ijabs atzīmēja, ka viņš ir apmierināts ar apvienības līdzšinējo darbu.

Politiķis arī norādīja, ka gala lēmums tiks pieņemts pēc partijas biedru aptaujas.

Kustības "Par!" izsūtītajā preses paziņojumā norādīts, ka kustības valde pirmdien apstiprināja partijas stratēģiju dalībai 14. Saeimas vēlēšanās un izvirzīja par mērķi tajās uzvarēt liberālas partiju apvienības "Attīstībai/Par!" sastāvā.

Preses paziņojumā citēts "Par!" vadītājs Daniels Pavļuts, kurš norādījis, ka abas partijas kopā ir spēks. Politiķis arī uzsvēris, ka apvienībā "Attīstībai/Par!" kustībai ir vislabākās izredzes gan īstenot savus mērķus, gan nodrošināt Latvijas liberāli demokrātiskas attīstības ceļu.

Partiju apvienība "Attīstībai/Par!" tika izveidota 2018. gada 20. aprīlī, lai startētu 13. Saeimas vēlēšanās. Tajā apvienota kustība "Par!", kā arī partijas "Latvijas Attīstībai" un "Izaugsme". 13. Saeimas vēlēšanās partiju apvienība ieguva 13 mandātus.

No partiju apvienības ministru portfeļi šobrīd ir Danielam Pavļutam, kurš ir veselības ministrs, Marijai Golubevai, kuras pārraudzībā ir iekšlietu nozare, bet Artūrs Toms Plešs ir vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs. Savukārt Artis Pabriks vada Aizsardzības ministriju.

Jāatzīmē, ka "Par!" un "Latvijas Attīstībai" "kopdzīve" ne vienmēr bijusi viegla, proti, aizvadītajās pašvaldību vēlēšanās abi spēki startēja atsevišķi.

Šāds lēmums tika pieņemts saistībā ar bijušā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces "caurlaižu skandālu".

14. Saeimas vēlēšanas paredzētas 2022. gada rudenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!