Foto: DELFI
Kustības "Par!" valde veselības ministra darbam izvirzījusi partijas vadītāju Danielu Pavļutu, informē partijas pārstāvji.

Rīt apvienības "Attīstībai/Par!" Saemas frakcija lems par viņa izvirzīšanu no apvienības un aicinās uz tikšanos premjeru Kariņu, lai vienotos par turpmāko sadarbību valdībā.

Ministra Daniela Pavļuta pirmā un galvenā prioritāte būs nodrošināt visas valdības atbalstu un visas sabiedrības līdzdalību vakcinācijas īstenošanā, teikts apvienības paziņojumā. Viņš uzskata, ka tik vērienīgs un organizatoriski sarežģīts pasākums ir visas valdības atbildība un ir aicinājis premjeru jau ceturtdien veltīt tam daļu no valdības sēdes.

Pavļuts tuvākajā laikā tiksies ar Valsts prezidentu, sociālajiem partneriem un mediķu organizācijām, lai apstiprinātu, ka veselības politikā kurss nemainās un runātu par kopīgu turpmāku darbu.

Daniels Pavļuts ir Kustības "Par!" vadītājs un apvienības ''Attīstībai/Par!'' Saeimas frakcijas vadītājs.

Viņš bijis ekonomikas ministrs, Kultūras ministrijas valsts sekretārs, ieņēmis vadošus amatus AS "Swedbank", Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā, Latvijas Jaunuzņēmumu asociācijā.

Pavļutam kļūstot par ministru un uz ministra amata pildīšanas laiku noliekot Saeimas deputāta mandātu, viņa vietā Saeimā būtu jāsāk strādāt Rīgas domes deputātam Mārim Mičerevskim, kurš pērn izstājies no partijas "Latvijas Attīstībai", taču viņš "Twitter" paziņojis, ka no šīs vietas atteicies.

Jau ziņots, ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) otrdien, 5. janvārī, izteica neuzticību veselības ministrei Ilzei Viņķelei (AP). Ministru prezidents atbilstoši koalīcijas partiju sadarbības līgumam aicināja partiju apvienību "Attīstībai/ Par" virzīt jaunu veselības ministra amata kandidātu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!