Mārtiņš Kvēps, kuru Augstākās tiesas (AT) Senāts otrdien pilnībā attaisnoja komerciālajā uzpirkšanā, lūgs Zvērinātu advokātu padomi (ZAP) atjaunot apturētās advokāta pilnvaras.
Sarunā ar portālu "Delfi" Kvēps norādīja, ka tas būtu taisnīgi, jo advokāta pilnvaras viņam apturētas tieši saistībā ar šo krimināllietu.

Pēc šāda lūguma saņemšanas ZAP lūgs prokuratūras viedokli, jo Kvēpam ir apsūdzība arī tā dēvētajā digitālās televīzijas lietā, portālam "Delfi" norādīja ZAP loceklis Aivars Niedre. Tiesa - šinī krimināllietā Kvēpam nav noteikts drošības līdzeklis, kas aizliegtu strādāt advokatūrā.

ZAP Kvēps vērsīsies pēc pilna Senāta Krimināllietu departamenta sprieduma teksta saņemšanas.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka otrdien Senāts atstāja spēkā spriedumu, ar kuru pilnībā attaisnots komerciālajā uzpirkšanā vainotais Kvēps. Iepriekš minētajā apsūdzībā Kvēpu attaisnoja gan Vidzemes priekšpilsētas tiesa, gan otrās instances tiesa - Rīgas apgabaltiesa.

2005.gadā advokāts aizturēts, pārstāvot ūdensapgādes, apkures un dārza preču vairumtirgotājas SIA "Akvedukts" intereses strīdā ar maksātnespējīgo SIA "Koras" par 10 000 latu parādu. Krimināllietu ierosināja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).

KNAB uzskatīja, ka Kvēps devis "Koras" administratora pārstāvim Mārim Sprūdam 2000 latu, lai viņš atteiktos no iepriekš celtās prasības tiesā. KNAB to traktēja kā komerciālo uzpirkšanu, par ko likums paredz kriminālatbildību.

Kvēps izvirzīto apsūdzību neatzina, norādot, ka nav veicis nekādas nelikumīgas darbības un nav komerciāli uzpircis Sprūdu, nauda dota saskaņā ar panākto mierizlīgumu "Akvedukts" un "Koras" strīdā.

Tā dēvētajā digitālās televīzijas krimināllietā, kurā kopumā apsūdzētas 15 personas, Kvēpam apsūdzība izvirzīta pēc Krimināllikuma 177.panta 3.daļas par krāpšanu lielā apmērā. Šī krimināllieta tiesai vēl nav nodota.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!