Foto: Publicitātes foto
Aizvadītajā nedēļā Līksnas pagastā pulcējās audžuģimenes no visa Latgales reģiona, lai atzīmētu Latgales audžuģimeņu atbalsta biedrības "Muna sāta" piecu gadu jubileju, kā arī nospraustu nākotnes mērķus.

Veiksmīgi sadarbojoties ar vietējām organizācijām, biedrība izsludināja konkursu tās logo izveidei. Kā uzvarētāji nominēta Ozolu audžuģimene no Riebiņu novada.

"Muna sāta" pašlaik veido sadarbību arī ar citām pašvaldībām Latgalē.

Piecos gados biedrībā paveikto atzinīgi novērtēja arī Labklājības Ministrijas Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija un jubilejas reizē Līksnā ieradās, lai pasniegtu atzinības rakstu par radošu pieeju un personīgo ieguldījumu biedrības darba un pašpalīdzības grupu organizēšanā. Balva tika pasniegta "Muna sāta" vadītājai Marijai Pupiņai.

Tikšanās reizē par biedrības "Muna sāta" vadītāju tika vienbalsīgi ievēlēta Marija Pupiņa, kura klātesošos iepazīstināja ar biedrības attīstības vīziju, kuru īstenot varētu, piedaloties Sabiedrības Integrāciju Fonda projektā "Atbalsta sistēmas izveide Latvijas audžuģimenēm, adoptētājiem, aizbildņiem un viesģimenēm". Projekts paredz izveidot pakalpojumu aģentūras Latgalē.

Pasākumā valdīja sirsnīga atmosfēra un tā gaitā Priedīšu audžuģimene no Daugavpils iepazīstināja arī ar pašsacerēto veltijumu biedrībai – audžuģimeņu himnu.

Ikviens tiek aicināts atbalstīt "Muna sāta" aktivitātes, lai palīdzētu bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem integrēties sabiedrībā, ziedojot: ziedojumu konts ir Latgales audžuģimeņu atbalsta biedrība "Muna Sāta", reģ. nr. 40008136702, Swedbanka, LV39HABA0551024648955.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!