Tautas partijas Saeimas frakcijas deputāts Jānis Lagzdiņš uzskata, ka pašlaik partijai ir problēmas ar jauna līdera atrašanu, jo partijā ir vairāki cilvēki, kas varētu izaugt par līderi, taču nav tādu, kas jau šobrīd būtu tam gatavi.
Intervijā laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze" Lagzdiņš atzinis, ka "atšķirībā no iepriekšējo pašvaldību un Saeimu periodiem, kad TP ministri, vadošie politiķi Saeimā un Rīgas domē piedāvāja risinājumus valstiski svarīgām problēmām, šīs Saeimas laikā TP jau ilgstoši tādus darbus nepiedāvā".

Viņaprāt, "TP riskē pazaudēt raksturīgāko iezīmi savā politiskajā sejā - lietišķumu, spēju risināt problēmas".

Tautas partijai ir jāmeklē jauns līderis, un pēc Lagzdiņa domām, "tā TP ir grūta problēma. Jo mums nav izteiktu līderu. Mums ir cilvēki, kuri varētu par partijas līderiem izveidoties, tomēr pagaidām neredzu tādu īsti drošu un pārliecinošu cilvēku, kurš spētu šīs Saeimas laikā saglabāt TP tradicionālo seju. Šobrīd kuluāros tiek runāts par to, ka TP seja būtu jāmaina. Vairāk jāpievēršas tādām vērtībām kā ģimene un nacionālie jautājumi. Tās, protams, ir ļoti svarīgas lietas. Taču esmu to TP deputātu vidū, kuri šādu sejas maiņu uzskata par riskantu, nepieņemamu".

Lagzdiņš klāstījis, ka līdz šim TP "savā praktiskā darbībā ir orientējusies uz noteiktu sabiedrības daļu, uz savu vēlētāju, kuru nepārdomātas darbības dēļ, slinkodami valdībā un Saeimā, riskējam uz nākamajām pašvaldību un Saeimas vēlēšanām pazaudēt".

Savukārt TP Saeimas deputāts Kārlis Leiškalns intervijā laikrakstam paudis, ka, pēc viņa domām, ja TP dibinātājs Andris Šķēle "nāktu atpakaļ, tas sašaurinātu, bet nostiprinātu elektorātu. Sašaurinātu, bet nostiprinātu. Kāpēc es nesaku - Šķēle, nāc atpakaļ? Tāpēc, ka neredzu Andrim Šķēlem motivāciju atgriezties politikā."

Lai arī pašreizējam partijas vadītājam Aigaram Kalvītim būtu jāturpina vadīt partiju vēl divus gadus, Kalvītis varētu nekandidēt šoruden gaidāmajā kongresā.

Jau ziņots, ka pēc Kalvīša valdības demisijas un straujā TP reitingu krituma pērn rudenī, TP "vecbiedrs" Dzintars Ābiķis jau atklāti paudis, ka partijai nepieciešams jauns priekšsēdis, savukārt partijas vadība par pārmaiņām runā izvairīgi.

TP Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis iepriekš portālam "Delfi" atzina, ka pēc pagājušā rudens notikumiem tika apzināta nepieciešamība pēc pārmaiņām, tomēr pēdējie notikumi Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) apliecinot, ka Kalvītim bijusi taisnība.

TP statūti nosaka, ka priekšsēdētāju ievēl uz četriem gadiem. Saskaņā ar statūtiem Kalvītim būtu jāvada partija vēl aptuveni divus gadus, tomēr Politisko partiju likums nosaka, ka partiju priekšsēdētājs ir jāpārvēl ik pēc diviem gadiem, līdz ar to TP šoruden būs jālemj par partijas vadītāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!