Foto: DELFI

Partijas "Vienotība" sadarbības līgums ar Jēkabpils reģionālo partiju ir saistošs un "asas kustības" no reģionālās partijas puses nav notikušas, portālam "Delfi" pastāstīja Jēkabpils reģionālās partijas priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs.

Jautāts, kā partija startēs gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, Salcevičs norāda: "Mēs neesam izšķīrušies, mums ir līgums ar "Vienotību", kas mums ir saistošs." Vienlaikus politiķis atklāj, ka partijas valde devusi viņam pilnvaras uzklausīt visus, kuri partiju vēlas uzrunāt.

"Pašlaik tāda taustīšanās. Man ir dažas partijas pazvanījušās, bet ne ar vienu neesam vienojušās, ne tā dziļi pārrunājuši [iespējamo sadarbību]," atklāj Jēkabpils reģionālās partijas priekšsēdētājs.

Šobrīd partijai ir spēkā sadarbības līgums ar "Vienotību", līdz ar to "nav pamata neko citu domāt, bet laiks iet ātri – vēja spārniem". "Ir jābūt korektiem, nav ko tur skraidīt, mētāties, ja pēkšņi kaut kāds "force majeure" [nepārvarami apstākļi], tas ir cits stāsts. Dotajā momentā mums šis līgums ir saistošs, asas kustības neesam darījuši," uzsver Salcevičs.

Sadarbības līgums partijām ir saistošs līdz oktobrī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām.

Vēstīts, ka pirms 12. Saeimas vēlēšanām "Vienotība" parakstīja vienošanos ar vairākām reģionālajām partijām, tostarp Jēkabpils reģionālo partiju. Parakstot vienošanos, partijas kļuva par stratēģiskiem partneriem, paredzot sadarbību 12. Saeimas vēlēšanu periodā un visā tā sasaukuma periodā.

Ziņots, ka balsojumā par Ingunas Sudrabas atsaukšanu no tā dēvētās "oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas ceturtdien divi no 20 klātesošajiem frakcijas "Vienotība" deputātiem atturējās. Abi šie deputāti ir "Vienotības" sadarbības partiju biedri.

Balsojumā par Sudrabas atcelšanu no komisijas vadīšanu nepiedalījās Viktors Valainis, kurš pārstāv Jēkabpils partiju, un Inesis Boķis, kurš pārstāv partiju "Valmierai un Vidzemei".

Iepriekš jau izskanējušas ziņas, ka Boķis nākamajās Saeimas vēlēšanās, kas norisināsies oktobrī, kandidēs no Zaļo un zemnieku savienības, nevis "Vienotības".

Savukārt par Jēkabpils partiju skaidrības vēl nav. Valainis portālam "Delfi" noliedza, ka viņa atturēšanās balsojumā varētu būt saistīts ar gaidāmajām Saeimas vēlēšanām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!