Bebriem, kuri iemetinājušies Rīgas kanālā un nograuzuši jau vairākums pilsētas apstādījumus, ļaus kanālā pārziemot, otrdien rakstam laikraksts "Diena".
Lai gan šobrīd pilsētas centrā manīts tikai viens grauzējs, ir pamats uzskatīt bebru kanālmalā ir vairāk. Rīgas domes vides komitejā nolemts, ka līdz pavasarim no kanāla dzīvniekus prom nedzīs, rakstam laikraksts.

Rīgas meža aģentūras direktors Jānis Vazdiķis iesaka dzīvniekus nebarot un ap kokiem likt drātis, lai tie nesavairotos un pēc ziemas aizpeldētu prom paši. Vazdiķis laikrakstam norāda, ka šie dzīvnieki ir ārkārtīgi savairojušies, jo bebru medības nav vairs tik populāras kā agrāk.

Rīgas dārzi un parki direktors Agnis Kalnkaziņš ieteica papētīt dzīvnieku uzvedību, lai vēlāk lemtu par to padzīšanu vai atstāšanu, kā arī jokojot ierosināja lauvu Rīgas ģerbonī aizstāt ar bebru, raksta "Diena".

Domes vides departamentam ir ziņas, ka Rīgā šobrīd mīt ap 120 bebru, no kuriem liela daļa dzīvo Daugavas tuvumā. Tāpat pilsētā sastopami pieci seši aļņi, vairāki desmiti stirnu un lapsas, raksta laikraksts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!