Mobilo sakaru operators "Tele2" aprēķinājis, ka, izsludinot vairāk iepirkumu par mobilo sakaru pakalpojumiem, valsts pārvalde varētu ietaupīt četrus miljonis latu, vēsta laikraksts "Dienas Bizness".
Kā informē laikraksts, vairākus uzņēmēju ierosinājumi taupības budžetam bijuši par to, ka valsts pārvalde līdzekļus varētu ietaupīt arī uz telekomunikāciju sakaru pakalpojumu rēķina, gan nosakot mazākus limitus darbiniekiem, gan pārskatot atmaksātos rēķinus, gan izsludinot vairāk iepirkumus par mobilo sakaru pakalpojumiem, tādējādi nodrošinot konkurenci un iespēju izvēlēties lētāko piedāvājumu.

Pēc Iepirkumu uzraudzības biroja datiem redzams, ka valsts pārvaldes iestādes pēdējos divos gados ir ļoti reti izsludinājušas iepirkumus, lai meklētu izdevīgāku mobilo sakaru operatoru. Arī mobilo sakaru operatori norāda, ka iepirkumi par mobilo sakaru pakalpojumiem tiek izsludināti reti. Šobrīd gandrīz visas ministrijas izmanto Latvijas Mobilā telefona (LMT) mobilo sakaru pakalpojumus, bet "Tele2" aprēķinājis, ka viņi šādus pakalpojumus varētu nodrošināt par 30% lētāk, tādejādi ietaupot 4 miljonus latu.

Portālam "Delfi" pagaidām neizdevās sazināties ar premjera pārstāvjiem, lai noskaidrotu, vai valdība varētu pārskatīt šo sistēmu.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!