Foto: LETA
Latvijas Zaļās partijas (LZP) līdzpriekšsēdētāja Viestura Silenieka rīcība laikraksta "Diena" veiktajā eksperimentā joprojām tiek izvērtēta un lēmums, vai viņu sodīt, nav pieņemts, to laikrakstam atzina LZP priekšsēdētājs Edgars Tavars.

Laikraksts atgādina, ka tas oktobrī veica eksperimentu, kurā secināja, ka politiskās partijas joprojām ir gatavas palīdzēt pret ziedojumiem.

"Diena" eksperimenta laikā veiktos audioierakstus bija nodevusi arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) – arī tas joprojām izvērtē šo informāciju.

Pēc tam LZP priekšsēdētājs Tavars aicināja Silenieku partijas Ētikas komisijai sniegt paskaidrojumus, un izskanēja, ka Ētikas komisijas atzinums varētu būt gaidāms jau tuvākajā nākotnē. Tomēr līdz šim tas nav noticis. "Noklausījāmies Silenieka kunga paskaidrojumus, prasījām arī likuma normu skaidrojumus KNAB kā neitrālai organizācijai. Tomēr līdz šim tos neesam saņēmuši, tādēļ lēmums vēl nav pieņemts, jo savādāk skaidrības ir tikai tik daudz, cik "Dienas" publikācijā," laikrakstam skaidrojis Tavars.

Savukārt KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs laikrakstam norādījis, ka birojs joprojām izvērtē no "Dienas" saņemto informāciju resoriskās pārbaudes ietvaros un nekādi lēmumi attiecībā uz to vēl nav pieņemti.

Laikraksts oktobrī publicēja pirms un pēc 11. Saeimas vēlēšanām veikta eksperimenta rezultātus – žurnāliste, uzdodoties par kādas ASV informācijas tehnoloģiju firmas pārstāvi, visu lielāko partiju deleģētiem pārstāvjiem piedāvāja politiskajam spēkam ziedot 30 000 latu apmaiņā pret uzvaru kādā valsts iepirkuma konkursā nākotnē. Visatvērtākais piedāvājumam bija Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) pārstāvis Silenieks, kurš bija gatavs visdažādākajai sadarbībai, pat neesot valdībā, jo kontakti ministrijās jau paliekot, atgādina laikraksts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!