Foto: DELFI Aculiecinieks
"Tā vietā, lai salabotu gājēju viaduktu, kas ved pāri Jelgavas šosejai, un pa kuru Dalbes un Pēternieku iedzīvotāji nokļuva uz autobusu un vilcienu, tas ir aplipināts ar zīmēm un lentēm, un neviens to nelabo jau trešo dienu," trešdien portālam "Delfi" sūrojās Pēternieku ciema iedzīvotājs Pēteris Liepa. Uzņēmumā "Latvijas valsts ceļi" (LVC) gan portālam "Delfi" uzsvēra, ka uzņēmums uzdevis ceļu uzturētājam tiltu saremontēt.

Liepa portālam "Delfi" pauda sašutumu par to, ka gājēju tilts, kas ved pāri Jelgavas šosejai un pa kuru Dalbes un Pēternieku iedzīvotāji ierasti nokļūst uz sabiedriskā transporta pieturām, šobrīd ir slēgs.

Liepa stāsta, ka vēl otrdien bija ieplānojis vest savu atvasi pie ārsta, taču plānu atlika, jo netika līdz sabiedriskajam transportam.

Kā viņš norādīja, alternatīva nokļūšanai pieturā ir vien šķērsot šoseju tam neparedzētā vietā, taču tas ir bīstami. "Man nav iespējams bērnu aizvest pie ārsta ar vilcienu vai autobusu, jo šoseju šķērsot nav iespējams, tai ir četras joslas un augsts žogs sadalošajā joslā," norādīja lasītājs.

Viņš zināja stāstīt, ka tilts sabojāts kādā ceļa satiksmes negadījumā.

To apstiprināja arī LVC komunikācijas nodaļā, vēstot, ka 11. decembra vakarā nenoskaidrots transporta līdzeklis izraisīja ceļu satiksmes negadījumu, ietriecoties gājēju tiltā pār Jelgavas šoseju Dalbē.

"Trieciena rezultātā deformēta kopnes apakšējā josla, kā arī pati kopne. No vietas izsisti gājēju ietvi nosedzošie režģi un viena balstīkla," norādīja LVC.

Trešdien, 15. decembrī, trīs uzņēmuma "Projekts" speciālisti veikuši gājēju tilta tehniskā stāvokļa novērtējumu. "Saņemts eksperta atzinums, ka tiltu gājēju satiksmei patlaban nedrīkst izmantot, jo daļa gājēju ietvi nosedzošo režģu trieciena rezultātā izsisti no balstījuma vietām. Lai varētu atļaut gājēju satiksmi pār tiltu, nepieciešams sakārtot no vietas izsisto režģu konstrukciju, kas nosedz gājēju ietvi," atzina LVC.

Šobrīd LVC ir uzdevis gājēju tiltu sakārtot valsts ceļu uzturētājiem VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs".

Uzņēmums esot uzsācis iepirkumu procedūru, lai iegādātos nepieciešamos materiālus, proti, skavas, ar kurām nostiprināt ietvju režģu konstrukcijas.

Tiklīdz nepieciešamie materiāli tikšot iegādāti, tilts tikšot saremontēts, norāda LVC.

Tāpat LVC Jelgavas nodaļa ir vērsusies Valsts policijā ar iesniegumu, lai noskaidrotu vainīgo.

Tiesa gan, ko šajā situācijā darīt iedzīvotājiem, patlaban gan vēl īstas skaidrības nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!