Foto: Publicitātes foto
Otrdien, 16. augustā, Sauszemes spēku kājnieku brigādē un 2.Zemessardzes novadā notiek neplānota kaujas gatavības pārbaude, kuras laikā Sauszemes spēku kājnieku brigādes vienības veic taktisko maršu uz Latgali, portālu "Delfi" informēja Aizsardzības ministrijas (AM) pārstāve Sandra Brāle.

Tās laikā tiks pārbaudīta vienību gatavība izvērsties, to savietojamība un spēja veikt noteiktos valsts aizsardzības uzdevumus - gan vienības sastāvā, gan kopā ar 2. Zemessardzes novadu.

Plānots, ka kaujas gatavības pārbaudes laikā jau otrdienas vakarā Latgalē tiks pilnveidotas iemaņas patrulēšanā apdzīvotās vietās un ārpus apdzīvotām vietām, norādīja AM pārstāve.

Kaujas gatavības pārbaudes uzdevums ir pārbaudīt un vingrināt ne tikai vienības vadības iemaņas saņemt un dot pavēli, vadīt operāciju un koordinēt uzdevuma izpildi, bet arī pārbaudīt un vingrināt tās apakšvienību spējas veikt izvirzīšanos uz aizsargājamo objektu, izvēršanos un uzdevuma izpildi.

Jau vēstīts, ka Nacionālajos bruņotajos spēkos augustā intensīvi turpināsies vasaras mācību cikls.

Mācību un vingrinājumu laikā pa Latvijas autoceļiem pārvietosies gan Latvijas, gan sabiedroto bruņoto spēku militārā tehnika, bet gaisa telpā lidos militārās lidmašīnas un helikopteri, atgādina AM pārstāve.

Tāpat Nacionālie bruņotie spēki lūdz iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret notiekošajām mācībām, īslaicīgi radītajiem trokšņiem, militārās aviācijas gaisa kuģu pārlidojumiem un iespējamiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!