Valstij piederošo energokompāniju AS “Latvenergo” arī turpmāk vadīs līdzšinējais uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Kārlis Miķelsons, ceturtdien nolēmusi kompānijas padome.
Ceturtdien “Latvenergo” padome turpināja iztaujāt kompānijas valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa amata kandidātus. Kopumā tika iztaujāti 22 kandidāti, kas bija pieteikušies padomes izsludinātajā konkursā.

Par jaunu “Latvenergo” vadītāju bija jālemj, jo šomēnes beidzas Miķelsona, kā arī valdes priekšsēdētāja vietnieka Aigara Meļko pilnvaras. To pagarināšana uz dažiem mēnešiem, par ko iepriekš vienojās uzņēmuma padome, neatbilst “Latvenergo” statūtiem un Komerclikumam.

Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP) iepriekš pauda viedokli, ka Miķelsons ir sevi apliecinājis kā spējīgs, pārliecinošs vadītājs, kura vadībā uzņēmums ir attīstījies. Viņaprāt, Miķelsonam ir ļoti laba reputācija gan valstī, gan starptautiski.

Valdības vadītājs atzina, ka mēģinājumi atrast kādu citu piemērotu kandidātu bijuši neveiksmīgi. Premjera rīcībā neesot informācijas par kādu nopietnu kandidātu, ko varētu salīdzināt ar Miķelsonu.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka Miķelsons 1982.gadā ir beidzis Latvijas Lauksaimniecības akadēmijas Mehanizācijas fakultāti. No 1982. līdz 1991.gadam bijis līnijas meistars, vēlāk - priekšnieks Bauskas ceļu būvniecības iecirknī.

No 1991. līdz 1992.gadam Miķelsons bijis privātuzņēmējs un nodarbojies ar automašīnu tirdzniecību. 1996.gadā viņš kļuvis par SIA “Latvija Statoil” direktoru.

2000.gadā Miķelsons tika ievēlēts par AS “Latvenergo” prezidentu un “Latvenergo” valdes locekli. 2002.gadā AS “Latvenergo” akcionāru pilnsapulcē Miķelsonu atkārtoti uz trīs gadiem iecēla par “Latvenergo” valdes locekli un valdes priekšsēdētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!