Foto: Kadrs no video

Prokrievisko separātistu izplatītā intervija ar it kā ķirurgu no Latvijas Sergeju Matasovu, kurš ieradies palīdzēt un ārstēt ievainotos Ukrainas kaujiniekus, nav īsti korekta, noskaidrojis Latvijas Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis.

Latvijas Ārstu reģistrā Sergeja Matasova nav, tātad Latvijā šis ārsts nestrādā vismaz astoņus gadus. Matasovam ir bijis sertifikāts uroloģijā (nevis ķirurģijā vai traumatoloģijā– tieši šo jomu speciālistus sagaida Doņeckas kaujinieki) līdz 2002.gadam, noskaidrojis Apinis.

"Sertifikāts nav pagarināts, jo kolēģis pats uz resertifikāciju nav ieradies, proti, nav varējis uzrādīt savu padarītā darba apjomu un savu veikumu tālākapmācībā," norāda Apinis.

Pēc Latvijas Ārstu biedrības rīcībā esošās informācijas Matasovs kā urologs nav strādājis stacionārā, tātad – nav operējis. Grūti pateikt, cik lielu pienesumu karadarbības plosītajā Doņeckā sniegs ambulators urologs, kas ilgus gadus nav praktizējis, ironizē Latvijas Ārstu biedrības prezidents.

Kā pārliecinājās portāls "Delfi", publiskajā telpā nav pieejama informācija, kas liecinātu, ka Matasovs būtu politiski aktīvs. Tiesa gan, savulaik viņš izmēģinājis savus spēkus zinātnē - 2003. gadā medijos parādījušās ziņas, ka Matasovs izgudrojis vienkanāla bezvārstuļu endoskopisko aparātu, kas paredzēts zarnu caurlūkošanai un izgatavojis aparāta eksperimentālo modeli.  

Jau ziņots, ka publiskajā telpā parādījās video, kurā itkā tiek intervēts kāds ķirurgs no Latvijas - Sergejs Matasovs, kurš esot ieradies, lai palīdzētu separātistu kontrolētajos Doņeckas un Slovjanskas apgabalos ievainotajiem kaujiniekiem. Intervijā viņš skarbi kritizējis situāciju gan Latvijā, gan Eiropas Savienībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!