Pēc diviem mēnešiem – 20.aprīlī no Rīgas startēs unikāla ekspedīcija Latvija – Krievija – Kazahstāna – Ķīna – Nepāla – Latvija, kuru izdomāt un noorganizēt ir pa spēkam vien līdz kaulam rūdītiem latviešu dēkaiņiem.

Ekspedīcijā nebūs ērtās tūrisma biroja priekšāteikšanas. Nebūs komfortabla lidojuma un cik tur zvaigžņu viesnīcas. Nebūs tūrisma bukletu spodrinātās eksotikas un politiski korektu ekskursiju.

Būs avantūra, piedzīvojums un personiska pasaules iepazīšana, kas balansē uz ekstrēmā tūrisma robežas. Jo raugi – latvieši uz Ķīnu ceļos ar īpaši pārmeistarotiem smagajiem auto GAZ 66, kas ceļojumu grasās veikt gan pa ceļiem, gan bezceļiem - pār stepēm, caur tuksnešiem, pa kalniem, caur mežiem, pa laukiem, pa lielpilsētām, pār robežu robežām...

Divus mēnešus ar diviem dīvainiem auto pasaules ceļos klejos Latvijas vārds un pārgalvīgais gars. Kā Sprīdītis, kas devies pasaulē laimi meklēt, kā Hercoga Jēkaba pār ekvatoram sūtītie latvju kuģi, kā krokodilu mednieks Dandijs, kam sveša sava mazdārziņa rušināšana.

Mazas valstiņas sūtņi ar lielu apņemšanos – mēs to varam – pošas ciemos pie miljardgalvīgas valsts.

Ceļš noteikti nebūs mērojams tikai nobrauktajos kilometros vien (maršruta garums tiek lēsts ap 21770 km. ), būtiskākais būs spēja pārvarēt grūtības un ieraudzīt īsto dzīvi milzīgajā un noslēpumainajā Āzijā. Ekspedīcijā dosies 17 nemiera gari, kam katram ir sava īpaša vēlēšanās jaunatklāt pasauli.

Sadarbībā ar DELFI ekspedīcijas dalībnieki ir gatavi regulāri informēt par gatavošanos ekspedīcijai, iepazīstināt ar ceļojuma dalībniekiem, meklēt latviešus Ķīnā, izcelt ievērojamākos un interesantākos objektus, tēmas, aplūkot lielo valsti un tās iedzīvotājus no savdabīgiem, neierastiem skatpunktiem.

Tāpat tiek domāts par regulāru ceļojuma dienasgrāmatas publicēšanu on-line režīmā, lai sniegtu iespēju ceļojumā – kaut neklātienē – piedalīties mājās palicējiem.

Ekspedīcijas moto ir izskanējis jau pirms laba laika sarakstītā Hardija Lediņa un Jura Boiko dziesmā – “Visi zin, ka Ķīna ir, daži nezin , kur tā ir...”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!