Šovakar LTV 1.kanālā pulksten 19:30 raidījumā “Vērtības. Viedokļi. Vērtējumi” – par iemesliem, kāpēc Latvijā vidēji uz 1000 jaundzimušajiem tiek nokauti vēl 800 nedzimuši bērniņi, veicot abortus – tas ir viens no lielākajiem rādītājiem Eiropā.
Pagājušajā nedēļā pa Rīgas centru pastaigājās cilvēki spermatozoīdu kostīmos, šādā šokējošā veidā cenšoties pievērst sabiedrības uzmanību kontracepcijas jautājumiem. Šīs akcijas patiesais mērķis, visticamāk, ir farmācijas firmu vēlēšanās nopelnīt, palielinot pretapaugļošanās medikamentu tirdzniecību. Taču, ja reiz kompānijas redz šo tirgus palielināšanas iespēju, tas uzskatāmi parāda arī to, ka eksistē nopietnas problēmas ar sabiedrības izglītotību šajā jautājumā. Un tās savukārt rada katastrofālo abortu skaitu.

Raidījumā piedalīsies ginekoloģe Nellija Lietuviete un organizācijas “Papardes zieds” projektu koordinatore Edīte Kaņepāja-Vanaga. Runāsim par to, kā samazināt abortu skaitu gan no likumdošanas gan sabiedrības izglītošanas aspektiem.

DELFI lasītājiem, kā jau pirmdienās ierasts, ir iespējams, pievienojot atsauksmes šim rakstam, izteikt jūsu viedokli par abortu skaita samazināšanas veidiem? Jūsu priekšlikumus izmantosim, runājot ar Lietuvieti un Kaņepāju-Vanagu, kā arī ēterā prezentēsim DELFI lasītāju viedokli, kas izveidosies no jūsu šīs dienas balsojumiem DELFI “Dienas jautājumā”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!