Foto: DELFI Aculiecinieks

Kūstot sniegam un ledum, uz atsevišķiem ceļiem Ogres apkārtnē sakrājies ūdens. Satiksme šobrīd uz tiem nav ierobežota un tie ir izbraucami. Vietās, kur izveidojies ūdens slānis ir uzstādītas brīdinājuma ceļa zīmes, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā "Latvijas Valsts ceļi".

Uzņēmums aicina autovadītājus būt uzmanīgiem un samazināt braukšanas ātrumu šajās vietās, lai izvairītos no akvaplanēšanas vai ūdens sasalšanas gadījumā - saslīdēšanas.

LVC informē, ka applūduši vairāki ceļu posmi:  P8 Inciems - Sigulda - Ķegums no 61,8 kilometra (km) līdz 62,1 km - apmēram 1 km aiz Ogres tilta, P85 Rīgas HES - Jaunjelgava no 44,7 km līdz 45,1 km (pirms pagrieziena uz Smilgām) un V995 Druva - Birzgale - Valle no 0,6 km līdz 1,0 km.

Uzņēmumā aicina autovadītājus būt piesardzīgiem, izvēlēties laikapstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, kā arī ievērot lielāku distanci starp priekšā braucošiem transportlīdzekļiem.

Piektdienas rītā braukšana pa valsts galvenajiem autoceļiem kopumā ir apmierinoša, brauktuves ir nokaisītas.

Ceļu uzturēšanas darbos piektdienas rītā bija iesaistītas 174 "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības, kas, sākot jau no trijiem naktī, veica slideno posmu kaisīšanu un brauktuvju attīrīšanu no sniega.

          

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!