Latvijā darbu sāks Japānas vēstniecība
Par to BNS pavēstīja Japānas informācijas centrā.

Līdz šim Japāna attiecības ar Latviju koordinēja caur vēstniecību Stokholmā, taču tagad nepieciešamās formalitātes varēs nokārtot uz vietas. Informācijas centrā pastāstīja, ka vēstniecība pildīs visus tradicionāli vēstniecībai uzdotos pienākumus - varēs nokārtot vīzas, iegūt konsulāro palīdzību, nepieciešamo informāciju un nokārtot citas formalitātes.

Vēstniecības darbu vadīs pilnvarotais lietvedis Kadzuhika Andzajs (Kazuhika Anzai), kurš līdz šim strādājis vairākās eksotiskās valstīs - Bahreinā, Filipīnās, Kuveitā, kā arī Zviedrijā - par vēstniecības konsulu un kultūras atašeju.

Sarunā ar BNS Andzajs apliecināja, ka viņa galvenais uzdevums šobrīd ir iekārtot vēstniecību un iepazīties ar Latvijā notiekošo. Par savu galveno uzdevumu pilnvarotais lietvedis Latvijā uzskata abu valstu attiecību padziļināšanu un stiprināšanu.

Andzajs informēja, ka svinīgi vēstniecību varētu atvērt februāra beigās vai martā, kad uz pasākumu ierastos arī Japānas vēstnieks Latvijā Takesi Fudzi (Takeshi Fujii), kurš, tāpat kā līdz šim, turpinās rezidēt Stokholmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!