Foto: F64

Līdz šim deviņas ārstniecības iestādes Latvijā ir izteikušas vēlmi pieņemt darbā mediķus, kuri Latvijā ierodas no Ukrainas, piektdien, 11. martā, konferencē par militāro un civilo medicīnas dienestu sadarbību ārkārtas situācijās sacīja Veselības inspekcijas (VI) Reģistru nodaļas vadītāja Andžela Gudre.

Kā skaidroja Gudre, dokumentu kārtošanas process šobrīd ir vienam ārstam, kurš uzsāks darbu Jūrmalā, kā arī vienai medmāsai, kura strādās Jelgavā.

Tāpat Latvijā tiek gaidīts ierodamies ārsts-anesteziologs, kura potenciālā darbavieta būs Rīgā, SIA "Orto klīnikā", viņa sacīja.

Savukārt SIA "Ivadent" Rēzeknē, SIA "Medoks" un SIA "Veites zobārstniecības kabinets" Liepājā var nodrošināt darbavietu vienam zobārstam katrā iestādē.

Kā liecina VI apkopotā informācija, darbu ukraiņiem piedāvā arī VSIA "Daugavpils psihoneiroloģiskā slimnīca" – viņiem ir deviņas psihiatru un piecas māsu vakances.

SIA "Medicīnas sabiedrība "Optima 1"" Jelgavā piedāvā vakances diviem zobārstiem un divām māsām, kā arī vienam radiologa asistentam.

Savukārt SIA "Samadanta" Rīgā piedāvā darbu vienam zobārstam un zobārsta asistentam.

Kā sacīja Gudre, VI ir galvenā organizācija Ukrainas ārstniecības personu reģistrācijai darba meklējumos Latvijā, tomēr šī procesa nokārtošanā ir iesaistītas arī citas organizācijas, caur kurām notiek kvalifikācijas apstiprināšana.

Koordinācijas grupā ietilpst arī Veselības ministrija, Latvijas Ārstu biedrība, Latvijas Māsu asociācija, Latvijas Ārstniecības personu profesionālo organizāciju savienība un Latvijas Zobārstniecības asociācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!