Foto: LETA

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkevičs piektdien, pamatojoties uz valsts drošības iestādes izvērtējumu, aizliedzis Latvijā ieceļot Krievijas mūziķim Grigorijam Ļepsam, jeb īstajā vārdā Grigorijam Lepsveridzem, liecina ministra ieraksts sociālajā tīklā "Facebook".

"‪Pamatojoties uz valsts drošības iestādes izvērtējumu un Imigrācijas likuma 61. panta 2. daļu, esmu pieņēmis lēmumu par Krievijas Federācijas pilsoņa Grigorija Lepsveridzes iekļaušanu Latvijas Republikai nevēlamo personu sarakstā, nosakot liegumu ieceļot Latvijā uz nenoteiktu laiku‬," informē Rinkēvičs.

Pērn maijā pazīstamo Krievijas dziedātāju, pamatojoties uz aizdomām par viņa sakariem ar noziedzīgo pasauli, melnajā sarakstā iekļāvusi arī Lietuva. "Mums likās, ka tas, ko viņam inkriminē ASV, ir pietiekams iemesls, lai viņš būtu arī mūsu sarakstos," norādījis ministra vietnieks Darjus Skusevičs.

ASV Finanšu ministrija jau 2013. gadā noteica sankcijas pret Ļepsu par viņa saistību ar "Eirāzijas noziedzīgo sindikātu "Brālīgais loks". Pēc ministrijas rīcībā esošās informācijas, iespējams, Ļepss pildījis kurjera funkcijas, nododot dažādām personām naudu no šī grupējuma līderiem.

Savā melnajā sarakstā Ļepsu iekļāvusi arī Ukraina un Izraēla.

Šogad, 23. februārī Grigorijs Ļepss ar programmu "Ej un skaties" uzstājās "Arēnā Rīga".
Latvijas ārlietu un iekšlietu ministri jau iepriekš melnajā sarakstā iekļāvuši dažādus Krievijas mūziķus un aktierus. Starp tiem ir Josifs Kobzons, Oļegs Gazmanovs un Valērija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!