Latvijas vēstniecība Maskavā otrdien iesniedza notu Krievijas Ārlietu ministrijai saistībā ar kārtējiem incidentiem pie Latvijas ģenerālkonsulāta Sanktpēterburgā, kurā aicina sodīt vainīgos par huligānismu.
Notā Latvija informē Krieviju par diviem sestdien notikušiem vandalisma aktiem pie ģenerālkonsulāta Sanktpēterburgā un atgādina, ka Latvija nodrošina Krievijas diplomātisko misiju aizsardzību visu diennakti, pastāstīja vēstniecības pirmais sekretārs Vilmārs Heniņš.

"Tas ir kā atgādinājums, ka arī Krievijai ir jānodrošina mūsu diplomātisko misiju pienācīga apsardze savā valstī," paskaidroja Heniņš.

Kārtējie incidenti pie Latvijas ģenerālkonsulāta Krievijā notika Latvijas proklamēšanas gadadienā 18.novembrī, kad ap pulksten vieniem nezināmi ļaundari pret konsulātu raidījuši degmaisījuma bumbu. Tā atsitusies pret stiklu, kas nedaudz ieplaisājis. Liesmas, kas izcēlušās pēc bumbas iemešanas, nodzēsis sargs. Milicija uz vietas nav atradusies, tā ieradusies tikai pēc atgadījuma.

Otrs negadījums noticis 18.novembra dienā, kad pie konsulāta piketēt ieradušies nacionālboļševiki. Viņi izklieguši pret Latviju vērstus saukļus un apmētājuši konsulātu ar olām. Arī šī negadījuma laikā pie vēstniecības nav atradusies milicija. Tā ieradusies īsi pēc tam, kad nacionāboļševiki jau bija aizgājuši.

Konsulāta darbinieki ir sašutuši par milicijas rīcību, jo uzskata, ka svētku laikā vēstniecības būtu jāapsargā pastiprināti. Tas šoreiz nav darīts, un, kā parasti, Krievijas tiesībsargājošās institūcijas aizbildinājušās ar cilvēku un līdzekļu trūkumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!