Šonakt Latvijā notika pāreja uz vasaras laiku, un pulksteņa rādītāji tika pagriezti par stundu uz priekšu.
Pēc Ministru kabineta noteikumiem Latvijā pāreja uz vasaras laiku un atpakaļ notiek marta pēdējā svētdienā plkst.3, kad pulksteņa rādītāji tiek pagriezti par stundu uz priekšu. Attiecīgi oktobra pēdējā svētdienā plkst.4 notiek pāreja uz ziemas laiku, un pulksteņa radītāji tiek pagriezti par stundu atpakaļ.

Šāda kārtība pārejai uz vasaras laiku ir arī Lietuvā un Igaunijā.

Vasaras laiks ir par stundu priekšā joslu laikam, un to daudzās valstīs lieto pavasara, vasaras un rudens periodā. Latvijā vasaras laiks ieviests 1981.gadā. Kopš 1997.gada vasaras laiks Latvijā ir spēkā no marta pēdējās svētdienas plkst.3 līdz oktobra pēdējai svētdienai plkst.4.

Vasaras laiks pirmo reizi ieviests Lielbritānijā 1908.gadā, kad pieņemts likums par šādu pārkārtojumu elektroenerģijas taupīšanas nolūkā. Līdz 1981.gadam šādu kārtību bija atzinušas visas Eiropas valstis, kā arī ASV, Kanāda, Ķīna un Austrālija.

Patlaban pulksteņu rādītāji divas reizes gadā tiek pārbīdīti jau 110 pasaules valstīs. NVS valstīs šāda prakse nav akceptēta tikai Tadžikistānā, Turkmenistānā un Uzbekistānā.

Latvijā laiku skaita atbilstoši otrajai laika joslai, Griničas laikam pieskaitot divas stundas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!