Latvija atbalsta Ukrainu reformu laikā, kā arī izsaka piekrišanu šīs valsts dalībai Pasaules Tirdzniecības organizācijā, atvadu vizītē tiekoties ar Ukrainas vēstnieku Latvijā Mironu Jankivu, uzsvēra ārlietu ministrs Artis Pabriks (TP).
Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrija, tikšanās laikā tika pārrunātas divpusējās attiecības, Latvijas loma Ukrainas eirointegrācijā. Īpaši tika apspriestas valstu divpusējās ekonomiskās sadarbības iespējas.

Jankivs informēja par Ukrainas iekšpolitiskajām aktualitātēm, kā arī uzsvēra Ukrainas uzņēmēju ekonomisko potenciālu un informēja par vairākiem iespējamajiem projektiem ar Latviju.

Tikšanās laikā tika pārrunāti arī jautājumi par goda konsuliem gan Latvijā, gan Ukrainā. Īpaši tika akcentēta atklātā Latvijas goda konsulāta Ļvovā nozīme turpmākā attiecību veicināšanā ar Ukrainas rietumu reģioniem.

Beigās ministrs pauda gandarījumu par sadarbību ar vēstnieku. Puses pārrunāja iespējamo ministra vizīti Ukrainā rudenī. Ministrs novēlēja veiksmi Jankivam turpmākajā darbā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!