Foto: PantherMedia/Scanpix
Šogad pirmajos četros mēnešos, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, Latvijā palielinājies patvēruma pieprasītāju skaits, lielākā daļa patvēruma meklētāju bija no Gruzijas, informēja Valsts robežsardze.

No gada sākuma līdz maija vidum Latvijā patvērumu jau pieprasījusi 61 persona. 2010.gadā visa gada laikā Latvijā bija 61 patvēruma pieprasītājs, 2009.gadā - 52.

Šogad aprīlī un maijā Latvijā bija 24 patvēruma meklētāji no Gruzijas, kuri ieceļoja no Baltkrievijas un uzreiz uz robežas pieprasīja patvērumu.

Savukārt uz Krievijas - Latvijas robežas Zilupes dzelzceļa robežkontroles punktā un Terehovas robežkontroles punktā patvērumu pieprasījuši seši ieceļotāji no Kongo un divas personas no Kamerūnas. Šīs personas sākotnēji mēģināja ieceļot Latvijā ar viltotiem dokumentiem, bet pēc viltojumu atklāšanas pieprasīja patvērumu.

Jau ziņots, ka pēc ES statistikas biroja "Eurostat" datiem Latvija ir otrais nepievilcīgākais patvēruma meklētāju mērķis Eiropā. Latvijā 2010.gadā patvērumu lūguši 25 afgāņi, kas ir 38% no visiem pieteikumiem. Otra lielākā grupa bija Krievijas un Kirgizstānas pilsoņi - pa pieciem cilvēkiem jeb pa 11%.

Vismazāk patvēruma meklētāju starp ES valstīm pērn pieteikušies Igaunijā - 35 bēgļi, bet trešajā vietā aiz Latvijas ir Portugāle ar 160 patvēruma meklētājiem.

Visvairāk bēgļu pieteikušies Francijā - 51 595 patvēruma meklētāji, Vācijā - 48 490 patvēruma meklētāji un Zviedrijā - 31 875 patvēruma meklētāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!