Ministru kabinets otrdien atbalstīja Ārlietu ministrijas priekšlikumu piešķirt finanšu palīdzību Gruzijai enerģētikas krīzes pārvarēšanai 100 000 ASV dolāru apmērā (aptuveni 58 100 latu), informēja ministrijas Preses centrā.
Latvijas palīdzība dos iespējas Gruzijas valdībai iepirkt papildu energonesējus (dīzeļdegvielu, mazutu, šķidro gāzi).

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga otrdien pa tālruni sazinājās ar Gruzijas prezidentu Mihailu Saakašvili, pārrunājot enerģētikas krīzi Gruzijā. Latvijas prezidente informēja Gruzijas prezidentu par Latvijas valdības lēmumu nosūtīt līdzekļus enerģētiskās krīzes novēršanai, informēja Prezidenta preses dienestā. Saakašvili izteica lielu pateicību Latvijai par solidaritāti ar Gruziju valstij grūtā brīdī, kā arī sniegto palīdzību, kas ziemas laikā Gruzijas iedzīvotājiem ir īpaši nepieciešama.

Pēc centrālā gāzes vada eksplozijas, kas notika 22.janvārī Ziemeļosetijas teritorijā, tika pilnībā pārtraukta Krievijas dabas gāzes piegāde Gruzijai, bet elektroenerģijas piegāde samazinājās par 25%. Īpaši skarbos ziemas apstākļus, kādi patlaban ir Gruzijā, valsts pārdzīvo nopietnu enerģētikas krīzi. Gruzijas valdība ir nākusi klajā ar aicinājumu starptautiskajai sabiedrībai sniegt palīdzību šīs krīzes pārvarēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!