Foto: LETA
Pirmdienas vakarā Latgalē plosījies pērkona negaiss, un tas virzās tālāk uz ziemeļiem - uz Vidzemi, skarot arī Sēliju, liecina meteoroloģiskā informācija.

Negaiss sev līdzi nes intensīvas lietusgāzes un lielas vēja brāzmas, vietām vētru, saņemtas ziņas arī par krusu. Saskaņā ar uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" datiem plkst. 21:25 Viļānos fiksētas vēja brāzmas līdz 20 metriem sekundē.

Plkst.21.30 Latgalē bija reģistrēti vairāk nekā 1000 avārijas atslēgumu elektrolīnijās, bez elektrības atstājot aptuveni 12 000 mājsaimniecību, liecina dati akciju sabiedrības "Sadales tīkls" elektroapgādes atslēgumu kartē.

Elektroapgādes pārrāvumus var būt izraisījuši ne tikai vēja sagāzti koki, bet arī zibens spērieni.

Jau ziņots, ka atbilstoši sinoptiķu prognozēm pirmdienas vakarā, kā arī otrdien naktī un no rīta vietām Latvijā gaidāms pērkona negaiss. Mākoņi virzīsies no dienvidiem uz ziemeļiem, un daži no tiem var atnest ļoti stipras lietusgāzes un vēja brāzmas, kā arī krusu.

Taču visspēcīgākais pērkona negaiss iespējams vēlā otrdienas pēcpusdienā un vakarā valsts centrālajā un austrumu daļā. Atsevišķās vietās negaiss var izraisīt vēja brāzmas līdz 30 metriem sekundē, virpuļviesuli jeb tornado, krusu ar vairākus centimetrus lieliem graudiem, kā arī īslaicīgus plūdus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!