Foto: EPA/Scanpix/LETA

Pagājušajā diennaktī Latvijā veikts 1451 Covid-19 tests un reģistrēti trīs jauni saslimšanas gadījumi, vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka divi saslimušie inficējušies ārvalstīs - Austrijā un Krievijā, bet vienai personai tiek precizēts infekcijas avots. Epidemioloģiskā izmeklēšana turpinās.

Pēdējās diennakts laikā stacionēts viens pacients ar Covid-19, kopā stacionāros ārstējas 11 pacienti, visi ar vidēji smagu slimības gaitu.

Kopā no stacionāra izrakstīti 210 pacienti.

Latvijā kopā veikti 280 118 izmeklējumi, saslimušas 1477 personas un 1248 izveseļojušās, 35 mirušas.

Aizvadītajā diennaktī atklātie jaunie trīs inficēšanās ar Covid-19 gadījumi reģistrēti Rīgā, Jūrmalā un Olaines novadā, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkoptie dati.

Līdz ar to Rīgā pašlaik ir reģistrēti 56 ar Covid-19 saslimuši iedzīvotāji, Olaines novadā – desmit, bet Jūrmalā – septiņi inficētie.

Visi trīs saslimušie ir vecumā no 30 līdz 39 gadiem.

Jau ziņots, ka visā Latvijā saistībā ar Covid-19 izplatīšanos 12. martā bija izsludināta ārkārtējā situācija, kas beidzās 9. jūnijā.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) devusi nosaukumu jaunā koronavīrusa izraisītajai slimībai. Tā nodēvēta par Covid-19. Nosaukums izveidots no vārdiem "korona", "vīruss" un "slimība". Savukārt skaitlis 19 apzīmē gadu, kurā sākās vīrusa uzliesmojums. Pirmās ziņas par vīrusa uzliesmojumu parādījās pērnā gada 31. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!