Finanšu ministrs Oskars Spurdziņš ceturtdien parakstījis ietvarlīgumu ar Šveices valdību par sadarbību ekonomisko un sociālo atšķirību mazināšanā Eiropas Savienībā (ES). Programmas ietvaros Latvijai paredzēta finansiāla palīdzība 26,11 miljonu latu apmērā.
Finansējums būs pieejams līdz 2012. gadam, savukārt projekti jāpabeidz līdz 2017. gadam. Ministru kabineta apstiprinātās prioritātes, kurās piešķirts Šveices finansējums ir drošība, stabilitāte un atbalsts reformām, vide un infrastruktūra, atbalsts privātajam sektoram, cilvēkresursu un sociālā attīstība, kā arī īpaši asignējumi, kas paredzēti grantu shēmai "Nevalstisko organizāciju fonds", Šveices puses administrēšanas izmaksu segšanai, kā arī Tehniskās palīdzības un Projektu sagatavošanas fondam.

Paredzams, ka līdzekļus novirzīs konkrētiem liela apjoma projektiem.

Ministrijas ir iesniegušas priekšlikumus projektiem, kuri būtu atbalstāmi no Šveices finansējuma. Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija izvirzīja projekta aktivitāti – skolas transporta iegāde skolēnu pārvadājumiem, Bērnu un ģimenes lietu ministrija – jauniešu iniciatīvu un krīzes centru veidošana, Tieslietu ministrija – Tiesu sistēmas kvalitātes uzlabošana un pieejamības palielināšana, Vides ministrija – vēsturiski piesārņoto vietu sanācija, Finanšu ministrija – uzņēmumu finanšu pārskatu sagatavošanas tiesiskās bāzes pilnveidošana atbilstoši ES prasībām, savukārt Izglītības un zinātnes ministrija – stipendiju piešķiršana maģistrantūras un doktorantūras studijām Šveicē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!