Pirmdien Latvijā vizīti uzsāk Meksikas ārlietu ministra vietnieks Ziemeļamerikas un Eiropas lietās Huans Revoljedo Gouts (Juan Rebolledo Gout), kas būs augstākā Meksikas amatpersona, kura apmeklējusi Latviju.
Viesim vizītes laikā paredzēts tikties ar visām valsts augstākajām amatpersonām, kā arī ar ekonomikas ministru, Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Māri Riekstiņu un Saeimas Ārlietu komisijas vadītāju.

Pirmdien viesim paredzēta tikšanās ar premjerministru Andri Bērziņu.

Vizītes laikā tiks parakstīts memorands par konsultāciju mehānismu izveidošanu, kas nepieciešams, lai veiksmīgāk risinātu abas valstis interesējošus jautājumus.

Latvija uzskata, ka Gouta vizīte ir iespēja aktivizēt attiecības ar Meksiku, kas ir nozīmīga valsts Latīņamerikas reģionā.

Diplomātiskās attiecības starp Latviju un Meksiku tika nodibinātas 1991.gada novembrī, taču līdz šim neviena augsti stāvoša Meksikas amatpersona Latviju nav apmeklējusi.

Arī ekonomiskās attiecības nav aktīvas - Latvija pērn uz Meksiku eksportēja preces par 125 tūkstošiem latu, bet importēja 138 tūkstošu latu vērtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!