Foto: LETA
Pēdējās pusotras diennakts laikā Latvijas austrumu rajonos vietām nolijuši 50-75% no mēneša normas, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūra (LVĢMC).

Aizvadītajā diennaktī ūdens līmenis vietām cēlies pat par metru, bet Aiviekstes zemākās jau palienes ir applūdušas.

Stiprā lietus rezultātā pirmdien Daugavas vidustecē sākās ūdens līmeņa paaugstināšanās: pie Verhņedvinskas un Daugavpils - Jēkabpils posmā ūdens līmenis paaugstinājās ar intensitāti 7-18 centimetriem, savukārt visstraujāk - par 31-39 centimetriem - līmenis cēlās posmā no Piedrujas līdz Krāslavai.

Savukārt Daugavas pietekās turpinājās ūdenslīmeņa celšanās – Disnā par 111 centimetriem, Indricā par 57 centimetriem, Laucesē 54 centimetriem, Rēzeknē par 47 centimetriem, Ošā par 66 centimetriem, Dubnā par 36-61 centimetriem, Pededzē par 59 centimetriem, Aiviekstē par 26-76 centimetriem.

Pārējās Latvijas upēs ūdens līmenis pārsvarā paaugstinājās ar intensitāti 1-8 centimetri diennaktī. Nelielas līmeņa svārstības novērotas Salacā, Amatā, Lielupes un Ventas lejtecēs.

Aizvadītajā diennaktī Daugavā tikai augštecē no Veļižas līdz Vitebskai novērota ūdens līmeņa pazemināšanās – par 2-3 centimetriem.

LVĢMC prognozē, ka tuvākajās dienās ūdens līmenis Latvijas upēs pārsvarā paaugstināsies. Straujākā ūdens līmeņa celšanās turpināsies Daugavā, Aiviekstē un Latgales mazajās upēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!