Šodien Latvijas zemledus makšķerēšanas čempionāta noslēguma sacensību pirmajā dienā Ādažu Dūņezerā bijusi "totāla necope". Latvijas makšķernieku asociācijas prezidents Egons Simsons aģentūrai LETA pastāstīja, ka šodien zivis vispār nav ķērušās. Viņa komanda ierindojusies trešajā vietā ar trim noķertām zivtiņām.
Jauniešiem, kuriem makšķerēšanas zonas bija iemērītas tuvāk krastam, veicies labāk, jo pie krasta esot ķērušās vismaz sīkaļas. Gandrīz katra noķertā zivs tikusi pavadīta ar skaļām ovācijām.

Simsons piebilda, ka, visticamāk, zivis neķērās, jo mainās laiks - siltumu nomaina pēkšņs aukstums, kā arī notiek būtiskas atmosfēras spiediena maiņas. Tādā laikā zivis kļūst mazaktīvas, nebarojas un tādēļ arī neķeras.

Taču rīt makšķernieki ar jaunu sparu cīkstēsies par Latvijas čempiona titulu.

Jau ziņots, ka šodien un rīt Ādažu Dūņezerā divu dienu sacensībā noslēdzas Latvijas zemledus makšķerēšanas sezona.

Pēc šo sacensību rezultātiem tiks izveidota Latvijas izlase, kura piedalīsies 2004.gada pasaules čempionātā. Nākamā gada pasaules čempionāts notiks Latvijā un arī, iespējams, Dūņezerā.

Pēc pirmajām divām kārtām par līderi bija izvirzījies pasaules zemledus makšķerēšanas čempions Pēteris Lideris no kluba "Salmo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!