Foto: DELFI

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centru (LVĢMC) turpmāk vadīs līdzšinējā komerdcdirektore Inita Stikute, portāls “Delfi” uzzināja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM).

Jau vēstīts, ka pērn novembra beigās līdzšinējais LVĢMC vadītājs Andris Leitas tika atcelts no amata, jo viņš bija zaudējis valsts kapitāldaļu turētāja uzticību. LVĢMC arī bija nepietiekami uzraudzīti nekustamie īpašumi un darījumi ar tiem.

Uz vakanto amatu tika izsludināts konkurss, kurā par valdes priekšsēdētāju tika izraudzīta Stikute, bet par LVĢMC valdes locekļiem izvēlēti Matīss Zakarītis un Ansis Grantiņš.

Stikute norāda, ka vēlas LVĢMC izveidot par starptautiski atpazīstamu un konkurētspējīgu iestādi vides konsultāciju jomā. „Arī turpmāk centra sniegtajiem pakalpojumiem jābūt ar augstu pievienoto vērtību un vērstiem uz sabiedrības interesēm," atzīst jaunā valdes priekšsēdētāja.

Stikute LVĢMC strādā jau kopš 2005.gada un bijusi direktora vietniece informācijas nodrošinājuma un attīstības jautājumos, vēlāk kļuvusi par komercdirektori, bet kopš pagājušā gada jūlija - arī valdes locekle.  

Zakarītis kopš 2007.gada strādājis Latvijas Valsts prezidenta kancelejā par finanšu uzskaites nodaļas vadītāju. Savukārt A.Grantiņš pieredzi guvis, strādājot Salaspils novada domē par Attīstības nodaļas vadītāju un pildot Latvijas Universitātes projekta „Latvijas Universitātes infrastruktūras modernizācija prioritāro virzienu studiju programmu attīstībai" vadītāja asistenta pienākumus.   

VARAM valsts sekretāra vietnieks vides aizsardzības jautājumos un LVĢMC kapitāldaļu turētājs Jurijs Spiridonovs uzsver, ka VARAM jaunajai LVĢMC valdei izvirzījusi vairākus būtiskus uzdevumus.

„Ir jāpabeidz vadības grāmatvedības sistēmas sakārtošana, kas uzsākta pagājušā gada nogalē, reaģējot uz Valsts kontroles revīzijas rezultātiem un VARAM vērtējumu par kapitālsabiedrības darbu. Tāpat ir jānovērš uzņēmuma liekos izdevumus, efektīvi pārvaldot nekustamos īpašumus un citus aktīvus, un jāpārskata darījumu struktūra un jānodrošina uzņēmuma ilgtspējīga attīstība," norāda Spiridonovs.

LVĢMC ir valstij piederoša sabiedrība ar ierobežotu atbildību, kuras kapitāldaļu turētājs ir VARAM. Tā galvenie mērķi ir vides informācijas apkopošana un informācijas sniegšana, zemes dzīļu resursu apzināšana un izvērtēšana, kā arī valstij piederošo bīstamo atkritumu apsaimniekošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!