Foto: F64
Latvijas Pastā (LP) preses abonēšanas kampaņas laikā nākamajam gadam noformēti vairāk nekā 443 tūkstoši preses izdevumu abonementi, kas ir nedaudz mazāk nekā pērn, informē uzņēmums.

Kopumā visā Latvijā 2011.gadam noformēti 443 401 preses izdevumu abonementi, tomēr šis skaitlis varētu vēl nedaudz pieaugt, jo pēdējie dati vēl tiek apkopoti. Salīdzinājumā ar pērno gadu, noformēto pieteikumu skaits ir nedaudz krities.

2011.gadam visvairāk abonētais laikraksts ir "Latvijas Avīze" + "Mājas Viesis", bet žurnāls – "Ieva". Laikrakstu TOP5 vēl ierindojas "Latvijas Avīze", "Neatkarīgā Rīta Avīze" ar pielikumiem, laikraksta "Diena" Mājas komplekts un "Rēzeknes Vēstis".

Žurnālu TOP piecinieku veido ierastie izdevniecības SIA "Žurnāls Santa" izdevumi – "Ievas Stāsti", "Ievas Virtuve", "Ievas Māja" un "Ievas Veselība".

LP informē, ka vienlīdz aktīvi tiek abonēti laikraksti un žurnāli – laikrakstiem noformēti 47%, bet žurnāliem 53% abonementu. Arī pērn sadalījums bija līdzīgs.

Izvēloties abonēšanas periodu, iedzīvotāju paradumi bijuši tādi paši kā pagājušajā gadā, tomēr par 5% pieaudzis abonementu skaits, kas noformēts 10 līdz 12 mēnešiem. Otrs populārākais abonēšanas periods ir viens līdz trīs mēneši (šogad noformēti 32%, pērn – 37% abonementu). 12% abonementu šogad un arī 2009.gadā noformēti sešiem līdz deviņiem mēnešiem, bet četriem līdz pieciem mēnešiem abus gadus abonējuši vien 2% abonentu.

Jau ierasti populārākais abonēšanas veids ir preses izdevumu noformēšana pasta nodaļās un pie pastnieka – izmantojot šos abonēšanas kanālus, noformēti 57% abonementu (pērn – 50%). Izmantojot e-abonēšanas un informatīvā tālruņa iespējas, noformēti 19% (pērn – 23%). Redakciju iesūtītie dati liecina, ka tajās noformēti 24% (pērn – 27%) abonementu. Lielāks abonentu skaits vērojams pasta nodaļās un pie pastniekiem, jo šie abonēšanas kanāli ir pieejami ikvienam Latvijas iedzīvotājam.

No visiem 2011.gada abonentiem 89% (pērn – 89%) ir fiziskas personas, juridiskās persinas veido tikai 11% no prreses pasūtītājiem. Lielākā abonēšanas aktivitāte vērojama lauku reģionos, kur noformēti 68% (pērn – 65%) no visiem abonementiem.

Latvijas Pasts atgādina, ka iedzīvotāji joprojām var turpināt noformēt preses izdevumu abonementus 2011.gadam, tomēr tos iespējams noformēt gada 11 un mazāk mēnešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!