Foto: F64
Nākamajā gadā Latvijas pasta kompānija "Latvijas Pasts" (LP) klientiem preses izdevumus piegādās piecas darbadienas nedēļā, saglabājot nemainīgu līdzšinējo tarifu, pastāstīja LP sabiedrisko attiecību speciāliste Agija Tērauda.

Viņa norādīja, ka izdevēji ir spējuši mainīt izdevumu iznākšanas grafikus un nav izteikuši vēlmi par izdevuma piegādi klientiem sestdienās. "Pārejot uz piecu darbadienu piegādi, LP nodrošinās piecu dienu pasta piegādes par līdzšinējo tarifu, kas ir nemainīgs jau trīs gadus. Tarifa saglabāšana esošajā līmenī nebūtu iespējama, turpinot zem pašizmaksas piegādāt pasta sūtījumus arī brīvdienā," sacīja Tērauda.

Saskaņā ar viņas teikto LP par atbilstošu samaksu varētu nodrošināt pasta sūtījumu piegādi arī sestdienās ‒ uzņēmums individuāli aprēķinājis optimālākās reģionālo preses izdevumu piegādes izmaksas un nosūtījis katram izdevējam izvērtēšanai.

"Tomēr jāteic, ka uz šo piedāvājumu neviens izdevējs neatsaucās, jo izdevēji ir raduši iespēju veikt izmaiņas izdevumu iznākšanas grafikos," piebilda Tērauda.

LP 2010.gada oktobrī pieņēma lēmumu no 2011.gada 1.janvāra pārtraukt korespondences piegādi sestdienās, lai tādējādi gadā ietaupītu 500‒800 tūkstošus latu, par ko varētu iegādāties LP darbinieku veselības apdrošināšanu. Vēlāk gan Satiksmes ministrija ar LP vienojās presi 2011.gadā tomēr piegādāt sešas dienas nedēļā, bet piecu dienu piegādi atlikt vēl par gadu.

Vēstīts arī, ka aptuveni puse Latvijas reģionālās preses izdevēju iepriekš interesējās par iespēju nākamgad preses piegādi lasītājiem nodrošināt arī sestdienās.

LP sniedz pasta un filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu, preses un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus, kā arī nodarbojas ar mazumtirdzniecību. Uzņēmums pieder valstij.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!