Līdz 11. martam iedzīvotāji Latvijas Radio vajadzībām saziedojuši 12 448 latus, informēja Latvijas Radio ģenerāldirektora pienākumu izpildītājs Dzintris Kolāts.

Ziedojumu vākšanu Latvijas Radio sāka šā gada februārī, un Kolāts uzskata, ka šī ziedojumu vākšanas akcija ir sevi attaisnojusi. Viņš ir patīkami pārsteigs par saziedoto naudas summu.

Līdz šim no saziedotās naudas apmaksāta Latvijas Nacionālā teātra 90 gadu jubilejas radio translācija, kā arī nauda izlietota dažādām saimnieciskām vajadzībām, kurām Latvijas Radio nebija līdzekļu, piemēram, degvielai, atkritumu izvešanai, spuldzēm un citām saimnieciskām lietām.

Saimnieciskajiem mērķiem no saziedotās naudas izlietots aptuveni 550 lati, degvielai atvēlēti 170 lati, translācijai no Latvijas Nacionālā teātra tika veltīti 250 lati, atzina Latvijas Radio ģenerāldirektora pienākumu izpildītājs.

Kolāts informēja, ka pagaidām uzņēmums funkcionē normāli, lai gan ir arī maksājumi, kurus Latvijas Radio patlaban nemaksā, piemēram, par apraidi, taču tas ir tādēļ, ka ir spēkā vienošanās ar "Latvijas Valsts radio un televīzijas centru" par maksājumu atlikšanu. Tāpat atlikti ir autortiesību maksājumi.

"Kas attiecas uz maksājumiem, kas nodrošina pārējo ikdienas funkcionēšanu, tie tiek pildīti. Algas tiek maksātas, kas, protams, tagad ir ievērojami zemākas, tāpat tiek maksāti nodokļi, elektrība, siltums, kā arī citas lietas, kuru maksājumus nemēdz atlikt," sacīja Kolāts.

Jau ziņots, ka ziedojumu vākšana Latvijas Radio tika sākta, jo tas ir nonācis finansiālās grūtībās.

Kopš februāra ir atvērts Latvijas Radio ziedojumu konts un tālrunis. Latvijas Radio ziedojumu konts LV07UNLA0050012990771 ir atvērts "SEB bankā", un ziedojumu var ieskaitīt kontā ar maksājuma norādi - "Latvijas Radio sabiedriskā pakalpojuma nodrošināšanai".

Ziedotājs maksājumu uzdevumu var papildināt, norādot, kam konkrēti nauda tiek ziedota - Latvijas Radio 1, Latvijas Radio 2, Latvijas Radio 3, Latvijas Radio 4, Latvijas Radio 5 jeb "Radio Naba", Radio korim vai Radioteātrim.

Savukārt, zvanot pa ziedojumu tālruni 90006786, ir iespējams ziedot vienu latu sabiedriskā pakalpojuma nodrošināšanai.

LR ir izstrādājusi ziedojumu nolikumu un izveidojusi īpašu komisiju, kas kontrolē saņemto ziedojumu izlietojumu. Ziedojumu komisijas priekšsēdētājs ir Kolāts, un komisijā darbojas arī visu Latvijas Radio kanālu vadītāji, Raidījumu ierakstu daļas un Ziņu dienesta pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!