Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP) un Krievijas Sociāldemokrātiskā partija (KSDP) sestdien parakstīja vienošanos par ekonomiskās sadarbības un robežlīguma noslēgšanas veicināšanu.
Līgumu parakstīja LSDSP priekšsēdētājs Juris Bojārs un KSDSP priekšsēdētājs, Samaras apgabala gubernators Konstantīns Titovs. LSDSP ģenerālsekretārs Jānis Dinēvičs pēc līguma parakstīšanas pastāstīja, ka līgums tapis "pēc abpusējas iniciatīvas un pie tā strādāts jau ilgāku laiku". "Šis pasākums nav saistīts ar konkrēto vēlēšanu kampaņu," uzsvēra Dinēvičs.

Viņš arī norādīja, ka abu partiju sadarbības mērķis ir veicināt Latvijas un Krievijas sadarbību, taču tas nebūt nenozīmējot, ka LSDSP politika, galvenokārt, orientējas uz Krieviju. "Mūs mērķis ir veidot vienlīdz labas attiecības gan ar rietumiem, gan ar Krieviju. Patiesībā no šīm attiecībām ir atkarīgs, vai pēc iestāšanās Eiropas Savienībā būsim tās nomale, vai centrs, kas veidos tālākas Eiropas Savienības attiecības ar Krieviju," sacīja viņš.

Viņš pastāstīja, ka sestdien Krievijas partijas pārstāvjiem paredzēta tikšanās arī ar Saeimas un Rīgas domes LSDSP frakciju pārstāvjiem, kā arī ar Jūrmalas domes priekšsēdētāju, LSDSP pārstāvi Daini Urbanoviču.

Svinīgajā līguma parakstīšanā piedalījās arī LSDSP priekšsēdētāja vietnieki Valdis Lauskis un Jānis Ādamsons, kā arī Dinēvičs. Krievijas partiju pārstāvēja arī Samaras apgabala gubernatora vietnieks Genādijs Gendins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!