Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ar 100 latu administratīvo sodu par interešu konflikta neievērošanu sodījis AS "Latvijas Valsts meži" Mežsaimniecības koksnes produktu ražošanas un piegādes direktoru Andri Balodi, portāls "Delfi" uzzināja birojā.

KNAB 5.martā, izskatot administratīvā pārkāpuma lietas materiālus par Balodi, konstatēja, ka viņā nav ievērojis likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" noteikto aizliegumu būt par valsts institūcijas pārstāvi attiecībās ar tādu komercsabiedrību, kuras pārraudzības, kontroles vai izpildinstitūcijas loceklis ir šī amatpersona. Proti, pamatojoties uz AS "Latvijas Valsts meži" izsniegto pilnvaru, laika posmā no 2011.gada 1.decembra līdz 2013.gada 26.jūlijam pārstāvēja kapitālsabiedrību un slēdza līgumus ar SIA "VMF Latvia", kurā Balodis pilda padomes locekļa amata pienākumus.

KNAB, pieņemot lēmumu par Baloža saukšanu pie administratīvās atbildības, ņēmis vērā pārkāpuma raksturs, Baloža personība, vainas pakāpe un mantiskais stāvoklis. KNAB norāda, ka līdz lēmuma pieņemšanas brīdim Balodis par likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" normu neievērošanu pie administratīvās atbildības nav saukts.

Birojs secinājis, ka Balodis pārkāpumu izdarījis aiz neuzmanības, neapzinoties tālāko seku iestāšanos. Par atbildību mīkstinošu apstākli uzskatāms tas, ka Balodis 18.februārī iesniedza lūgumu lemt par viņa atcelšanu no SIA "VMF Latvia" padomes locekļa amata, skaidro KNAB.

Administratīvā pārkāpuma lietā tika pieņemts lēmums par valsts amatpersonai likumā noteikto pārstāvības ierobežojumu pārkāpšanu saukt Balodi pie administratīvās atbildības un sodīt ar naudas sodu 100 latu apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!