Foto: LETA

AS "Latvijas valsts meži" Nekustamo īpašumu pārvalde kopš 2002. gada Zemesgrāmatā reģistrējusi 23% Latvijas teritorijas, liecina informācija "Latvijas valsts mežu" mājaslapā.

Kopumā "Latvijas valsts meži" reģistrējuši 1,5 miljonus hektāru zemes no kopējiem 1,61 miljoniem hektāru teritorijas, kas "Latvijas valsts mežu" Nekustamo īpašumu pārvaldei ir jāreģistrē Zemesgrāmatā.

"Miljons pieci simti tūkstošais hektārs, kas reģistrēts Zemesgrāmatā, atrodas Ziemeļlatgales reģionā, Ciblas novada Līdumnieku pagastā un ietilpst nekustamā īpašuma "Valsts meži" sastāvā," norāda "Latvijas valsts mežu" Nekustamo īpašumu pārvaldes vadītājs Valdis Kalns.

Jau ziņots, līdz 2019. gada beigām ir jāpabeidz valstij piederošās zemes Zemkopības ministrijas personā reģistrācija Zemesgrāmatā. Atbilstoši

Ministru kabineta 2014. gada 20. maija rīkojumam uzņēmuma pienākums ir reģistrēt Zemesgrāmatā visas pārvaldītās teritorijas, jo tas nodrošina neapstrīdamu valsts īpašumu piederību un aizsardzību.

"Latvijas valsts meži" saimniecisko darbību veic, kopjot un atjaunojot mežus, rūpējoties par dabas aizsardzību, sabiedrības rekreācijas iespējām un koksnes pieaugumu, kā arī ik gadu investējot līdzekļus meža zemju platību palielināšanā un meža infrastruktūras attīstībā – meliorācijas sistēmu atjaunošanā un meža autoceļu būvē. "Latvijas valsts mežu" vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja – Zemkopības ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!