Jūnijā Latvijas vēstniecība Maskavā vidēji dienā izskatījusi 500 vīzu pieteikumus, bet maijā - 300, sacīja vēstniecības preses sekretāre Karīna Kovale.

Kopumā Latvijas vēstniecības Krievijā Konsulārā nodaļa šā gada pirmajos sešos mēnešos ir pieņēmusi 22 278 vīzu pieteikumus. Salīdzinot ar 2008.gadu, kopumā izsniegto vīzu skaits nav palielinājies. Vienlaikus, salīdzinot ar pagājušo gadu, izsniegts lielāks skaits tūrisma vīzu.

Piemēram, laika periodā no maija līdz jūnijam 2009.gadā ir izsniegts par 7% vairāk tūrisma vīzu nekā 2008.gadā šai pašā laika periodā. Maijā bija vērojams tūrisma vīzu skaita pieaugums par 19,5%, salīdzinot ar 2008.gada maiju, savukārt organizētā tūrisma vīzas jūnijā izsniegtas par 54% vairāk nekā maijā.

Kopš šā gada 1.janvāra Krievijas reģionu iedzīvotājiem ir iespēja iesniegt dokumentus Latvijas vīzas saņemšanai ar kurjerpasta kompānijas "Pony Express" palīdzību, neierodoties Latvijas vēstniecībā Maskavā personīgi.

Līdz šim šādā veidā pārstāvniecībā ir iesniegti ap 1300 vīzu pieteikumu. Pakalpojums ir pieejams kompānijas filiālēs 28 Krievijas pilsētās. No šā gada 1.jūnija tūrisma sezonas laikā šis pakalpojums ir pieejams arī Maskavā, iesniedzot dokumentus divos "Pony Express" centros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!