Foto: LETA
Latvijā uzsākts projekts "Apsveikums Latvijai", aicinot bērnus, jauniešus un pieaugušos vienlaikus sumināt Latviju svētos, izmantojot Morzes signālus. Projekta vēstneši ir Elīna un Vestards Šimkus, portālu "Delfi" informē akcijas rīkotāji VAS "Elektroniskie sakari".

Projekta īstenošanai izstrādāta īpaša aplikācija "www.apsveikumslatvijai.lv", kurā līdz 9.novembrim ikviens aicināts atsūtīt savu apsveikuma tekstu, šifrējot to ar Morzes ābeces palīdzību. Labāko apsveikumu speciālā zibakcijā 14.novembrī plkst.11.30 tiešraidē ikviens varēs noklausīties un atšifrēt.

Projekts notiks divos posmos. Pirmajā posmā līdz 9.novembrim ikviens ir aicināts iesūtīt savu apsveikuma tekstu, kā arī iegūt iemaņas šifrēšanā ar Morzes ābeci. Otrajā posmā - 14.novembrī plkst.11.30 - notiks zibakcija, kurā tiešraidē Morzes koda veidā atskaņos izvēlēto apsveikumu un ikviens varēs to atšifrēt, tādā veidā arī pats iesaistoties Latvijas apsveikšanā dzimšanas dienā.

Projekta vēstneši Elīna un Vestards Šimkus Morzes kodu pārvērtuši klavieru skaņās. Tas ļauj ikvienam noklausīties melodiskus apsveikumus un tos atminēt, kā arī sūtīt savus apsveikumus radiniekiem, draugiem un kolēģiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!