Foto: Publicitātes foto
11. un 12.maijā Latvijas pirmajā pastāvīgajā disku golfa laukumā Laumu dabas parkā ir aizvadīts otrais Latvijas čempionāta posms disku golfā, kas norisinājās paralēli ar starptautisko disku golfa turnīru "Baltic Sea Tour 2013". Kopumā šajās sacensībās piedalījās 49 spēlētāji no visas Baltijas un arī Krievijas, tomēr priecējoši vairāk nekā puse bija tieši mūsu valsts diskgolferi.

Otrā posma rezultāti
Piedaloties šajā starptautiskā "Baltic Sea Tour 2013" turnīra posmā, Latvijas spēlētāji cīnījās arī par Latvijas disku golfa čempionāta punktiem. Pēc trim aizvadītiem sacensību apļiem, kur katrā tika izspēlēti 18 laukuma grozi, vienpadsmit dāmu konkurencē uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa rīdziniece Evija Kurzemniece (265 metieni), savukārt starp septiņpadsmit kungiem spēcīgākais izrādījās Laumu dabas parka saimnieks Roberts Riekstiņš (189 metieni).

Vīriešu divīzija
1. Roberts Riekstiņš – 189 metieni
2. Ilvars Krišmanis – 193 metieni
3. Gunārs Grundmanis – 197 metieni

Sieviešu divīzija
1. Evija Kurzemniece – 265 metieni
2. Anna Riekstiņa – 283 metieni
3. Elena Vecmane – 298 metieni

Nākamais, jau trešais no pieciem Latvijas disku golfa čempionāta posmiem norisināsies Laumu dabas parkā no 22. līdz 23. jūnijam.


"Baltic Sea Tour" turnīra rezultāti
Vēsturiski šis turnīrs aizsākās 2009.gadā, un to organizē disku golfa entuziasti no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, lai veicinātu disku golfa attīstību Baltijas valstīs. Šogad otrais no septiņiem "Baltic Sea Tour 2013" turnīra posmiem norisinājās Laumu dabas parkā, un uz to bija ieradušies diskgolferi ne tikai no Latvijas, bet arī pieredzējuši spēlētāji no Igaunijas, Lietuvas un Krievijas. Šis turnīrs ir ieguvis arī pasaules Profesionālās disku golfa asociācijas (PDGA) akreditāciju.

Pēc divu dienu garumā izspēlētiem trim pamatsacensību apļiem un viena finālu apļa atvērtajā MPO divīzijā spēcīgākais spēlētājs izrādījās deviņpadsmitgadīgais un daudzsološais disku golfa talants no Lietuvas Gabrielius Gricius (203 metieni). Trešajā sacensību aplī īpaši veiksmīgs metiens padevās lietuviešu spēlētājam Pranciskus Gricius, kurš savu spēles disku 67 metrus attālajā grozā trāpīja jau ar pirmo metienu no starta.

Amatieru MA1 kategorijā, kurā spēlē sievietes, juniori vecumā līdz 17 gadiem un vecmeistari vecumā virs 49 gadiem, pirmo vietu izcīnīja Igaunijas spēlētāja Maie-Ly Pihus (244 metieni).

MPO divīzija (3 pamatapļi + fināla aplis ar 9 groziem)
1. Gabrielius Gricius (LT) – 203 metieni
2. Mindaugas Posius (LT) – 206 metieni
3. Iosif Yusim (RUS) – 208 metieni

MA1 divīzija (3 pamatapļi + fināla aplis ar 9 groziem)
1. Maie-Ly Pihus (EST) – 244 metieni
2. Paul Kustala (EST) – 250 metieni
3. Matīss Riekstiņš (LV) – 270 metieni

Nākamais šī starptautiskā turnīra posms "Jõulumäe Open'2013" norisinās jau šajā nedēļās nogalē (25.-26.maijā) Igaunijā, netālu no Pērnavas, Jõulumäe sporta centra teritorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!