Foto: F64
Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) uzsākusi darbu pie referenduma sagatavošanas, lai nepieļautu strauju pensionēšanās vecuma paaugstināšanu no 2014.gada, portālu "Delfi" informē LBAS sabiedrisko attiecību vadītāja Sanita Lorence.

LBAS viedoklis ir stingrs – joprojām uzskatīt par pamatotu iepriekšējo, savstarpēji saskaņoto lēmumu: uzsākt pensionēšanās vecuma paaugstināšanu no 2016. gada. Turklāt LBAS uzskata, ka tas jāveic ar mērenu soli - trīs mēneši gadā, lai 65 gadu pensionēšanās vecumu Latvijā sasniegtu 2028.gadā, norāda Lorence.

Gadījumā, ja šī sociāli izsvērtā pozīcija, kas balstīta uz strādājošo interesēm, netiks ievērota, LBAS, jau sākusi darbu pie tautas nobalsošanas sagatavošanas, lai nepieļautu strauju pensionēšanās vecuma palielināšanu.

Kā norādīja Lorence, paralēli LBAS turpina vēstuļu akciju par pensionēšanās vecuma paaugstināšanu no 2016. gada, un aicina visus būt aktīviem un tajā iesaistīties. Vēstule atrodama LBAS mājas lapā "Arodbiedribas.lv", tajā jāieraksta savs vārds un tad, nospiežot "sūtīt", tā automātiski aizceļo uz Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas e-pastu. Turpat iespējams vēstuli izdrukāt, lai to nosūtītu uz Saeimu pa pastu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!