Savienība "Latvijas Ceļš" (LC) skrejlapu skandālu uzskata par iekšlietu ministra Mareka Segliņa pakļautībā esošās policijas provokāciju pret LC. "Latvijas Ceļa" preses sekretāre Evija Ansonska BNS pauda, ka policijai neesot bijuši tieši pierādījumi par LC saistību ar Tautas partiju nomelnojošajām skrejlapām.
Turklāt policija bez likumā noteiktās sankcijas sākusi LC biroja kratīšanu un nelikumīgi aizturējusi divus LC darbiniekus - Ervīnu Straupi un Binniju Ārbergu.

"Policisti uzvedās izaicinoši, operācijas vadītājs - kāds Blumfelds - ik pa brīdim pa mobilo telefonu sazinājās ar kādu, kas deva norādījumus, kā rīkoties un reaģēt uz klātesošo iebildumiem," sacīja Ansonska.

Viņa skaidroja, ka automašīna ar tipogrāfijā "Adverts" drukātām smaržu reklāmas lapiņām, "kurās, kā vēlāk noskaidrojās, atradās arī TP nomelnojošās skrejlapas", piestājusi pie LC telpām Akmeņu ielā 15, kur atrodas arī citu iestāžu biroji. Uz paciņām neesot bijušas norādes, ka materiālu pasūtījis LC, nebija pavadzīmes, kas apliecinātu šo materiālu saistību ar LC kā pasūtītāju. Turklāt automašīna apstājusies desmit metru no biroja ieejas.

Ansonska apgalvoja, ka aizturētie apvienības darbinieki policijā turēti nelikumīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!