"Latvijas Ceļa" (LC) valde pieprasa deputātam Jānim Ādamsonam tūlīt, nekavējoties līdz 21. februārim, iesniegt valsts izmeklēšanas ietādēm visas viņa rīcībā esošās ziņas par pedofilijas skandālu.
LC valde piektdien pieņemtajā paziņojumā pauž sapratni par tieslietu ministra Valda Birkava rīcību, aizstāvot savu godu un piesakot badastreiku.

Tomēr valde aicina ministru apsvērt iespēju pārtraukt badoties pēc visu Ādamsona rīcībā esošo dokumentu nodošanas izmeklētājiem.

"Mūsu valstī pastāv nevainīguma prezumpcija un tā attiecas uz jebkuru personu - vai tā tiktu saistīta ar pedofilijas skandālu, sadarbību ar VDK vai ko citu," teikts paziņojumā.

LC priekšsēdētājs Andrejs Panteļējevs žurnālistiem sacīja, ka valdes sēdē nav runāts par tieslietu ministra Valda Birkava un raidījuma "Nedēļa" producenta Edvīna Inkena turpmāko atrašanos vienā partijā. Panteļējevs uzsvēra, ka partijas valdē neviens nevar uzņemties soģa lomu un izšķirt, kurš ir vainīgs. Šis jautājums tikšot izlemts, kad noskaidrosies izmeklējamā lieta.

Panteļējevs pauda pārliecību, ka pēc šī gadījuma LC nav notikusi šķelšanās.

Arī Birkavs žurnālistiem pavēstīja, ka LC ir saliedētāks nekā jebkad.

Ādamsons BNS teica, ka viņš nav pakļauts LC un lēmumu par materiālu iesniegšanu izmeklēšanas iestādēs pieņems komisija, nevis viens pats Ādamsons. Turklāt komisija nolēmusi iesniegt Augstākās tiesas senatarom Voldemāram Čiževskim materiālus, kas saistās ar ģenerālprokurora Jāņa Skrastiņa darbību, bet par pārējiem dokumentiem lēmums nav pieņemts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!