Ierosinājums atcelt no amata Latvijas Televīzijas (LTV) ģenerāldirektoru Rolandu Tjarvi lielā mērā ir saistīts ar politiskiem motīviem.
LC valde piektdien uzklausīja partijas izvirzītos pārstāvjus Nacionālajā radio un televīzijas padomē par situāciju Latvijas Televīzijā, tomēr valde viņiem nesniedza rekomendācijas, kā rīkoties balsojumā par Tjarves līguma laušanu.

Pēc "Latvijas Ceļa" (LC) valdes sēdes piektdien LC frakcijas priekšsēdētāja Kristiāna Lībane atzina, ka nav patlaban iespējams no valsts budžeta piešķirt vairākus simtus tūkstošus Latvijas Televīzijai, jo tas varētu palielināt tikai valsts budžeta deficītu.

Pēc Lībanes teiktā, LTV ģenerāldirektoram radio un televīzijas padomē vajadzētu iesniegt rīcības plānu, kā LTV izkļūt no finansiālās krīzes. Viņa arī atzina, ka smagā finansiālā situācija LTV ir radusies iepriekšējā LTV ģenerāldirektora darbības laikā.

BNS jau ziņoja, ka NRTVP ceturtdien nolēma 20.martā pulcēties uz ārkārtas sēdi, lai lemtu par darba līguma laušanu ar Tjarvi, jo uzskata, ka viens no LTV finansiālo problēmu cēloņiem ir televīzijas vadības nekompetence.

Lai no amata atbrīvotu LTV vadītāju, par jānobalso sešiem no deviņiem padomes locekļiem. Saeimas apstiprinājums padomes lēmumam nav nepieciešams.

Atbalstu Tjarvem izteicis Latvijas Televīzijas Ziņu dienests, kurš paudis, ka nevēlas kļūt par lieciniekiem kārtējai sasteigtai un objektīvi neargumentētai televīzijas vadības maiņai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!