Latvijas Darba devēju konfederācija aicina Latvijas iedzīvotājus izteikt savu viedokli par valsts funkcijām, par valsts budžeta plānošanu – par tiem valsts budžeta līdzekļiem, kurus esam nopelnījuši gan kā darba devēji, gan kā darbinieki savai valstij, portālu „Delfi” informē LDDK pārstāvji.

LDDK vēlas uzzināt iedzīvotāju viedokli par tiem valsts pārvaldes pakalpojumiem – funkcijām, kuras sabiedrībai svarīgas, lai gatavotu 2010.gada budžetu un plānotu 2010.-2012.gadu perspektīvu, rēķinoties ar sabiedrības vajadzībām, bet ne pēc valsts pārvaldes uzaudzētā administratīvā aparāta vajadzībām.

LDDK ir izvirzījusi mērķi sniegt atbalstu valdībai, lai rastu iespēju valsts budžeta izdevumus samazināt par 500 miljoniem latu. Tas nepieciešams, lai saskaņā ar valdības un starptautisko aizdevēju noslēgto vienošanos valdībai nebūtu jāievieš, piemēram, progresīvais IIN un paaugstināta PVN likme.

Anketa, kas atrodama šeit, piedāvā iespēju sabiedrībai sniegt savu viedokli par funkcijām, kuras apzinājusi Valsts Kanceleja un kuras LDDK strukturējusi lielākās saimēs pēc nozīmes un izmaksām (virs 1 milj. LVL), lai taupītu iedzīvotāju laiku.

LDDK Efektīvas pārvaldības un partnerības iniciatīvas ietvaros, trīs gadu laikā ir apkopojusi labāko praksi uzņēmumos, pašvaldībās un valsts institūcijās, kas sniedz noteiktus pakalpojumus iedzīvotājiem, kā arī apkopojusi funkcijas, kuras biedrības un uzņēmumi būtu gatavi sniegt sabiedrībai nākotnē pastāvīgi par un bez atlīdzības.

Anketā arī lūgts sniegt vērtējumu par ministriju, valsts pārvaldes iestāžu funkciju prioritātēm un viedokli par ministriju iespējamo apvienošanu vai likvidēšanu.

„Mēs apzināmies, ka ne par visām valsts pārvaldes funkcijām iedzīvotāji varēs sniegt atbildi, tādēļ paredzam arī iespēju izteikt viedokli par noteiktām funkcijām, nekomentēt visas. Mēs apzināmies, ka anketa paņems turpat pusstundu laika, bet tā ir pusstunda Latvijai!” teikts aicinājumā.

LDDK cer, ka līdz š.g. 26. augustam iedzīvotāji būs izteikuši viedokli , lai varētu apkopot rezultātus un iepazīstināt ar to valdību un ekspertus, kvalitatīvi iesaistoties 2010.gada budžeta izstrādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!