Foto: VID
Pededzes, Kaplavas, Meikšānu vai Piedrujas robežšķērsošanas vietās nav paredzēta muitas kontrole, tāpēc robežšķērsotājiem caur šiem punktiem otru reizi septiņu dienu periodā nebūs iespējams ievest alkoholu, degvielu un cigaretes, brīdina Valsts robežsardze (VRS).

VRS atgādina, ka saskaņā ar likuma grozījumiem no šā gada 1.janvāra ir stājusies spēkā jauna akcizēto preču pārvietošanas kārtība pāri valsts robežai - ievedot Latvijā degvielu, cigaretes vai alkoholu biežāk nekā reizi nedēļā vai arī pārsniedzot noteikto daudzumu, tās ir jādeklarē un jāsamaksā attiecīgie nodokļi.

Sākot ar 1.janvāri, personas drīkst vienu reizi septiņās dienās, ko skaita no personas robežšķērsošanas pirmās dienas, ieceļojot Latvijā, ievest 2 paciņas jeb 40 cigaretes vai 20 cigarillas, vai 10 cigārus, vai 50 gramus smēķējamās tabakas; vienu litru alkoholisko dzērienu ar spirta saturu virs 22% vai divus litrus alkoholisko dzērienu ar spirta saturu zem 22% un četrus litrus nedzirkstošā vīna, un 16 litrus alus. Vienu reizi septiņās dienās, ieceļojot Latvijā, drīkst ievest arī pilnu bāku degvielas un 10 litrus degvielas kannā.

Tā kā Pededzē, Kaplavā, Meikšānos un Piedrujā ir tikai robežkontroles postenis, kur robežsargi kontrolē fizisko personu pārvietojamo personīgo bagāžu un atsevišķu akcīzes preču ievešanu Latvijā, bet neveic deklarēšanas un citas ar maksājumu pieņemšanu saistītas muitas funkcijas, turpmāk personas, ieceļojot Latvijā no Krievijas caur Pededzi un no Baltkrievijas caur Kaplavu, Meikšāniem vai Piedruju, otru reizi septiņu dienu periodā kādu no minētajām akcizētajām precēm nevarēs ievest.

To varēs izdarīt kādā no robežšķērsošanas vietām, kur ir tiek veikta muitas kontrole, deklarējot preces un samaksājot attiecīgos nodokļus. Piemēram, iebraucot no Krievijas, Vientuļu, Grebņevas, Terehovas robežšķērsošanas vietās, bet, iebraucot no Baltkrievijas, Pāternieku vai Silenes robežšķērsošanas vietās, informē VRS.

Valsts robežu šādā gadījumā ir atļauts šķērsot arī kādā no Igaunijas robežšķērsošanas vietām, kur ir muitas kontroles punkts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!