Kopš otrdienas Ventspils mērs Aivars Lembergs atrodas slimnīcas "Gaiļezers" neiroloģijas nodaļā, kur viņam jau veiktas vairākas diagnosticējošas un ārstnieciskas manipulācijas, ceturtdien ziņo laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze".
Pašlaik nav zināms, cik ilgi Lembergam slimnīcā būs jāuzturas. To noteiks ārstu konsīlijs, kas sanāks ceturtdien.

Latvijas Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis laikrakstam apstiprinājis, ka Lembergs nogādāts slimnīcā pēc tam, kad Kuldīgas slimnīcā viņam veikta magnētiskā rezonanse, kuras rezultātus vērtējuši speciālisti gan Kuldīgā, gan Rīgā.

"Konsultanti uzskatīja par vajadzīgu veikt specifiskas izmeklēšanas, tāpēc pacients ievietots neiroķirurģijas nodaļā Gaiļezerā, kur, pēc manām domām, pašlaik ir Latvijā vieni no labākajiem speciālistiem šajā jomā," sacījis Apinis. Viņš paskaidrojis, ka attiecībā uz A. Lembergu viņš darbojas nevis kā ārstējošs ārsts, bet kā uzticības ārsts, kam ir plašas zināšanas par medicīnas iespējām Latvijā un kurš ar Lembergu ir pazīstams jau gandrīz 20 gadu. Lembergs jau otro reizi pēc atbrīvošanas no apcietinājuma ir ievietots slimnīcā. Iepriekš viņš vairākas dienas pavadīja P. Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā sirds asinsvadu koronogrāfijas veikšanai.

Par pilnīgi nepamatotām Apinis nosauca bažas, ka Lembergs varētu iegulties slimnīcā līdzīgi kā savulaik Lavents. "Viņš vēlas drīzāk negulēt slimnīcā, jo tur nevar palasīt, pastrādāt, padomāt, tāpēc kā pacients viņš vēlas izmisīgi saīsināt stacionārā pavadāmo laiku," uzsvēris Apinis.

Jau ziņots, ka Lembergs, kuru apsūdz kukuļņemšanā, naudas legalizēšanā un citos noziegumos pēc prokuratūras lūguma apcietināts 14.martā. Šo drošības līdzekli Rīgas apgabaltiesas tiesnese Tamāra Broda atcēla 10.jūlijā, nosakot Lembergam mājas arestu. Tāpat Lembergam liegts pildīt mēra un Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētāja pienākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!