Foto: LETA
Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij") telefona sarunās un vietās, kur iespējama sarunu noklausīšanās, speciāli runājot muļķības. Arī politiķis Ainārs Šlesers (LPP/LC) un viņa sarunu biedri viesnīcā "Rīdzene", diskutējot par īpašumtiesībām Rīgas Tirdzniecības ostā un laikrakstā "Diena", visticamāk, "laiduši muļķi", sacīja Lembergs.

"Tas, ka "Rīdzenē" tiek noklausītas sarunas, ir vispārzināms fakts vēl no padomju laikiem. Es personīgi diezgan bieži pa telefonu vai tādās vietās, kur tiek noklausītas sarunas, speciāli runāju muļķības, lai tiem, kuri noklausās, būtu ko vingrot. Es domāju, ka arī šajā gadījumā, ja tādas sarunas ir bijušas, viņi vai nu laiduši muļķi, vai arī kādu brīdi runājuši nopietni un kādu brīdi - muļķības. Speciāli pieminēja Aivaru, lai paaugstinātu noklausītāju interesi," izteicās Lembergs.

Ventspils mēram pavisam droši esot zināms arī tas, ka līdzīgās sarunās viņš esot "nosaukts arī par bin Ladena padomnieku, Kolumbijas narkotiku mafijas pārstāvi un "Microsoft" patieso īpašnieku".

"Puiši labi pajokoja. Žēl, ka kāds tos jokus uztver nopietni," sacīja Lembergs. "Tas, ka mans vārds ir Aivars, nav apšaubāms. Tas, ka es neesmu Latvijā vienīgais Aivars, arī ir neapstrīdams fakts," norādīja Lembergs, komentējot "De facto" izskanējušo informāciju, ka Šlesera sarunās pieminēta laikraksta "Diena" iespējamā daļu atpirkšana no kāda Aivara. Tiek pieļauts, ka Lembergam pieder 20% daļu laikrakstā "Diena", ziņoja "De facto".

"Ja man piederētu "Dienas" daļas, es tās tiešām pārdotu. 20% nekas daudz nav. Turklāt, cik esmu dzirdējis, tas ir dotējams uzņēmums," piebilda Ventspils mērs.

Latvijas Televīzijas raidījums "De facto" publiskoja Šlesera, iespējams, viesnīcā "Rīdzene" notikušu sarunu fragmentus, kurās tiek diskutēts par īpašumtiesībām Rīgas Tirdzniecības ostā un laikrakstā "Diena". Šie sarunu fragmenti jau iepriekš bija nonākuši publiskajā telpā pārstāsta formā. Šos sarunu fragmentus publicējis arī portāls "pietiek.com".

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šā gada 20.maijā sācis kriminālprocesu aizdomās par vairāku amatpersonu iespējamiem noziegumiem - noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kukuļņemšanu, kukuļdošanu un neatļautu piedalīšanos mantiskos darījumos.

Kā noprotams no KNAB izplatītās informācijas, izmeklētāju uzmanības centrā ir Saeimas deputāts Ainārs Šlesers (LPP/LC), bet kratīšanas pie Ventspils mēra Aivara Lemberga un ar Andri Šķēli (TP) saistītos uzņēmumos bijušas saistītas ar šo izmeklēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!