Foto: LETA
Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) diez vai izšķirsies par satiksmes ministra Ulda Auguļa (ZZS) atbrīvošanu no amata, jo tam nebūtu jēgas, piektdien preses konferencē izteicās Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

"Tam īsta jēga nav saskatāma, jo līdz vēlēšanām palicis mēnesis, bet jauna valdība būs pēc diviem mēnešiem. Jau tagad valdības darbs ir apgrūtināts," teica Lembergs.

Lembergs norādīja, ka "Vienotībā" esot radikāli spēki, kas cenšas sliktā gaismā parādīt Zaļo un Zemnieku savienību un Auguli. "Dombrovskis šādā gadījumā būtu drīzāk zaudētājs nekā ieguvējs, jo ministra demisijas pieprasīšana mēnesi pirms vēlēšanām neizskatītos nopietna," viņš piebilda.

Ventspils mērs atzina, ka, pēc viņa domām, skandālos iepītās kompānijas "airBaltic" valstij piederošās daļas vajadzētu pārdot, vienlaikus atgūstot ieguldītos miljonus ar visiem procentiem. Lembergs kritizēja valdības pārstāvjus, kas ar saviem nepārdomātajiem izteikumiem par kompānijas stāvokli samazinot tās vērtību, un pauda aizdomas, ka tas varētu būt saistīts ar kaut kādām mahinācijām.

"Jo ilgāk šo kompāniju mocīs, jo mazāk tā maksās," uzsvēra politiķis.

Kā ziņots, Dombrovskis šonedēļ norādīja, - ja Augulis īsā laika posmā neizpildīs viņam un Satiksmes ministrijai saistībā ar "airBaltic" uzticētos uzdevumus, būs jāapsver Auguļa atbilstība ieņemamam amatam.

Pēc publiskas vārdu apmaiņas ar plašsaziņas līdzekļu starpniecību Dombrovskis parakstīja Augulim adresētu rezolūciju, kurā uzskaitīti darbi, kas jāizdara saistībā ar aviosabiedrību "airBaltic", un dokumenti, kas jāiesniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!